Menekültek: elszabadultak az indulatok Európában

Menekültek: elszabadultak az indulatok Európában

Összecsapások robbantak ki a bevándorlók és rendőrök között Spanyolországban egy migráns halála miatt. Összetűzésekre került sor Norvégiában is, Svédországban pedig fokozzák a rendőri készültséget, miután két eritreai menekült halálra késelt két svédet egy IKEA-áruházban. Eközben Görögországba és Olaszországba továbbra is ezrével érkeznek a migránsok, a szerb főváros parkjai pedig megteltek menekültekkel.

Műanyagszékekkel dobálták meg a bevándorlók a rendőröket a spanyolországi Salouban. A Barcelona melletti városban azután szabadultak el az indulatok, hogy egy társuk kiesett egy harmadik emeleti erkélyről és meghalt egy razzia során, eddig tisztázatlan körülmények között. A migránsok a rendőröket hibáztatják, és a vonatközlekedést is megbénították.

Kezdenek elszabadulni az indulatok Európa más részein is. Norvégiában fiatal migránsok barikádokat emeltek és kövekkel dobálták meg a rendőröket egy befogadóállomáson. A hatóságok válaszul börtönnel és kitoloncolással fenyegették meg őket.

Svédországban a rendőrség újabb erőket csoportosított át a menekülttáborok környékére, miután kiderült: hétfőn két eritreai bevándorló késelt halálra két svéd állampolgárt egy IKEA-üzletben. Az 55 éves anyát és 28 éves fiát a jelek szerint minden ok nélkül mészárolta le a menekülttábor két lakója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »