Menekülne a baloldal a döglött lovától

Menekülne a baloldal a döglött lovától

Márki-Zay Péter ugyanazt teszi, amit általában a baloldal, azt hirdeti, hogy harcol a gyűlöletbeszéd ellen, miközben ő maga gyűlölködik – értékelte az elmúlt hetet a Magyar Hírlap számára Kiszelly Zoltán politológus, aki beszélt a Városháza eladásának botrányáról és az elhibázott nyugati energiapolitikáról is.

Nem új, hogy az ellenzék a jobboldali szavazókat minősíti. Bangóné patkányozott, a jobbikosok a nyugdíjasokat becsmérelték, és ebbe a sorba állt be Márki-Zay Péter, amikor sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította őket – idézte fel az előzményeket is Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója, aki szerint a baloldali politikusok időnként udvarolnak a fideszes szavazóknak, máskor pedig sértegetik őket, ami egyértelműen mutatja, hogy nem találnak fogást a kormányon, így határozott stratégiájuk sincs.

A politológus szerint Márki-Zay részéről egy-egy hangzatos kifejezés azt a célt szolgálja, hogy a korábban tett megjegyzésekről, történtekről elterelje a figyelmet, ugyanakkor megszokhattuk, hogy amit hangosan elítélnek a baloldalon, azt maguk követik el. „Azt hirdetik, hogy harcolnak a gyűlöletbeszéd ellen, miközben ők maguk gyűlölködnek. Korrupcióról beszélnek, miközben ők árulják a Városházát, továbbá zavaros körülmények között a fővárosi ingatlanokat. A régi klasszikust idézve, megpróbálják a döglött lovat a túloldalra tolni” – fogalmazott Kiszelly Zoltán.

Hírdetés

Az elemző meggyőződése, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a nemzetközi elvárásoknak igyekszik megfelelni a magas energiaárak, a migráció esetében is, csupán a saját szavaival mondja fel azt, amit Brüsszelben hallott, ahol bevezetnék a szén-dioxid-adót és a mostani duplája lenne az energia ára. „Karácsony Gergely azt mondta, hogy nem írják fel a plakátokra a migránsok beengedését, mert azzal nem lehet nyerni, ezért most Márki-Zay nulla migránst írt a plakátra, hogy nyerjenek” – emlékeztetett a politológus a baloldal szavahihetőségére.

Kiszelly Zoltán szerint menekülni szeretne a baloldal Városháza-gate kapcsán kitört botránytól, ám láthatóan nem tudnak mit kezdeni vele, mert vannak konkrétumok, a Városháza eladásának szándéka mellett több ingatlan esetében is mutyizás történhetett, mint például a bécsi úti telek eladásának esetében, de az Etele úti ügyben is konkrét számok hangzottak el a vételárról. „A Fővárosi Önkormányzat által felállított vizsgálóbizottság ilyen rövid határidő mellett legfeljebb kérdéseket tehet fel, vagy rámutathat a városházi korrupcióra.

Hiába limitálják a bizottság tevékenységének idejét a baloldali politikusok, a felvételeket kiszivárogtató álarcos már jelezte, hogy még nincs vége, további fejleményekre lehet számítani.

Eddig, amit tagadtak a Városháza vezetői, azt utóbb mindig be kellett ismerjék” – utalt az ellenzék tehetetlenségére az elemző, aki úgy látja, hogy a baloldal fél egy előre hozott főpolgármester-választástól, ezért a végletekig kiáll Karácsony Gergely mögött. „Várjuk a Transparency oknyomozását, Hadházy Ákos vagy a baloldali médiumok fellépését, ám eddig csak azt láttuk, hogy csöndben asszisztál az egész liberális, korrupcióellenes, megélhetési ngo-szektor” – állapította meg Kiszelly Zoltán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »