Melyik fényvédő arckrémet válasszuk arcbőrünk megóvására? Tesztösszefoglaló

Melyik fényvédő arckrémet válasszuk arcbőrünk megóvására? Tesztösszefoglaló

A bőrápolás a megfelelő fényvédelemmel kezdődik. Ez különösen igaz arcbőrünkre, amely télen-nyáron ki van téve az UV-sugárzásnak. Nem mindegy, milyen krémet választunk arcbőrünk megóvására. A termékek címkéin lévő információk segíthetnek a döntésben. Feltéve, hogy megfelelő rajtuk a tájékoztatás. Sajnos nem minden esetben mondható ez el. Ráadásul nem minden fényvédő óvja meg bőrünket az általa ígérteknek megfelelően. Többek között ez derült ki a fényvédő arckrémek termékteszt eredményeiből.

A tesztek során 12 márka – Avene, Bioderma, Biotherm, Caudalie, Eucerin, Garnier Ambre Solaire, La Roche Posay, Lancaster, Nivea Sun, Riemann P20, Rituals, Yves Rocher – 13 fényvédő arckrémét vizsgáltuk nemzetközi együttműködésben.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el.Néhány érdekesség a teszteredményekből:A vizsgálati módszertan alapján nem minden termék felelt meg a csomagoláson ígért UVB és UVA értékeknek.

Az UVB sugárzás elleni védelem az a faktorszám, amivel találkozunk a csomagoláson: SPF érték. Jellemzően ez a sugárzás okozza a bőr leégését. Az UVA elleni védelem pedig ennek a faktorszámnak legalább az egyharmada kellene legyen a jelenleg érvényes előírások szerint. Az UVA sugárzás felel a bőr korai öregedéséért.

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!Teszteredmények a Tudatos Vásárlón9 termék UVB és UVA (UVB érték minimum 1/3-a) értékei megfeleltek, habár a csomagoláson ígérthez képest kisebb eltérés mérhető volt.4 termék mért UVB értéke több, mint 17%-kal eltért a csomagoláson feltüntetett számtól +/- irányba ezért nem kaphatott jó értékelést. A tesztelés során elvárás volt az is, hogy fogyasztóként azt kapják a vásárlók, amit a csomagoláson ígérnek nekik. A 4 megbukott termék fényvédelme jelen esetben alacsonyabb az ígért 50 SPF-nél.A használati tesztek során minden termék minimum jó értékelést kapott.

Hírdetés

A legkényesebb téma ezeknél a termékeknél általában a zsírosság, kenhetőség, felszívódás témaköre, mert amit sokan nem szeretnek, hogy maszkszerű réteget képez egy-egy fényvédő krém, amit az arcunkon még nehezebb tolerálni, mint egyébként a testünk más részein. Ezeken túl értékelték a termékek állagát, illatát, ragadósságát, hogy mennyire könnyű adagolni és hagynak-e fehér foltokat a bőrön.

Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el.A tesztelt fényvédő arckrémek környezetre gyakorolt hatása nem mutat biztató képet. Egyik termék sem kapott közepesnél jobb értékelést. A termékek összetételét, mikroműanyagok jelenlétét és a csomagolást is figyelembe vették az értékelésnél.Egy jó hír a végére, hogy a nemkívánatos vegyi anyagok vizsgálata során egy termékről sem derült ki, hogy potenciális endokrin károsítókat (a különösen megkérdőjelezhető UV-szűrőket, oktokrilént és homoszalátot) tartalmaznának. Vagyis ilyen szempontból mindegyik tesztelt termék jó választás lehet.Milyen szempontok szerint értékeltük a fényvédő arckrémeket?

5 fő szempont szerint vizsgáltuk a termékeket:

azt ellenőriztük, hogy a csomagoláson ígért mértékben védik-e a bőrt;milyen jól használhatók a gyakorlatban;tartalmaznak-e nemkívánatos vegyi anyagokat;vizsgáltuk a környezeti hatásukat;és ellenőrizték a termékek címkéjén található információtartalmat.Tudj meg többet! A teljes teszt itt érhető el.

A tesztelt termékek átlagára 4 500 és 11 300 Ft között mozgott a teszt publikálásakor, 100 ml-re vonatkoztatva 12 750 – 25 000 Ft az áruk. Az első helyen egy 7 500 Ft-os átlagáron elérhető termék végzett (100 ml-re számolt ára 15 000 Ft).

Miért érdemes fizetni a teszteredményért?Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.A Tudatos Vásárlók terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sajnos sok pénzbe kerül az elkészítésük.Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Ez a poszt Melyik fényvédő arckrémet válasszuk arcbőrünk megóvására? Tesztösszefoglaló először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »