Mellkason szúrta élettársát, majdnem belehalt

Mellkason szúrta élettársát, majdnem belehalt

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki – a közös italozást követően kialakult veszekedés során – egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020 óta éltek élettársi kapcsolatban egy Baja környéki településen. Mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, amelynek hatására gyakoriak voltak közöttük a veszekedések.

A vádlott 2023. október 18-án, a kora esti órákban ért haza a munkából, majd a – már akkor ittas állapotban lévő – sértettel együtt átmentek egy helyi kocsmába, ahol együtt italoztak tovább. Innen este 9 óra körül értek haza, majd otthon veszekedni kezdtek. A vita során a vádlott elővett egy 12 cm. pengehosszúságú konyhakést és azzal egy alkalommal mellkason szúrta a sértettet.

A szúrás következtében a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »