Megverte, megszúrta, majd hagyta kihűlni a nagynénjét

Megverte, megszúrta, majd hagyta kihűlni a nagynénjét

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen segítségnyújtás, halált okozó elmulasztásának bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. A férfi ittasan szóváltásba került a vele egy háztartásban élő 71 éves nagynénjével. Bántalmazta, hegyes tárggyal hátba szúrta, a földre került sértettet magára hagyta, aki a hideg hatására – kihűlés miatt – meghalt.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen egy háztartásban élt a 71 éves nagynénjével. 2022. február hónap közepén az éjszakai, valamint másnap, a délutáni órákban – pontosabban nem meghatározható időpontban – közöttük vita, szóváltás alakult ki. Az ittas állapotban lévő férfi a sértettet legalább nyolc alkalommal bántalmazta, és egy hegyes tárggyal – feltehetően késsel – kis erővel hátba szúrta.

A cselekményt követően az időskorú sértett ismeretlen körülmények között a padlózatra került, bevérzéssel járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, valamint szúrt sérülést szenvedett el.

A földön hosszabb ideig feküdt, ezt a helyzetet a rokon észlelte, azonban nem nyújtott tőle elvárható segítséget, amelynek következtében a sértett a hideg hatására kialakult kihűlés miatt meghalt. Sérülései és a halál bekövetkezése között okozati összefüggés nem állapítható meg, viszont életét a vádlott segítségnyújtása megmenthette volna.

A néhai sértett fia, mint hozzátartozó könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »