Megvan Merkel kihívója

A világ élmezőnyében vannak az orosz hekkerek, megvan, hogy ki lesz Angela Merkel kihívója. Beperelték a Twittert a párizsi a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek kapcsán. Lapszemle.

Beperelték a Twittert a párizsi a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek áldozatainak hozzátartozói – jelenti a Politico. Az uniós hírportál azt írja, a hozzátartozók szerint a mikroblog szolgáltatás lehetővé tette a dzsihadistáknak, hogy nézeteiket népszerűsítsék és a támadásokat végrehajtsák. Indoklásukban hangsúlyozták, hogy a portál nem tett eleget ennek megakadályozása érdekében.

Hírdetés

Fejlettségüket tekintve az orosz kibererők – a hadsereg és a hírszerzés kiberbiztonságért felelős egységei – a világ ötös élmezőnyéhez tartozhatnak – adta hírül a Kommerszant. Az első helyen még mindig az Egyesült Államok áll a számítógépes hadviselés terén, utána következik Kína, Nagy-Britannia, Dél-Korea és ötödikként Oroszország. A cikk emlékeztet, hogy az amerikai kormány szerint orosz hekkerek befolyásolták az amerikai elnökválasztást Vlagyimir Putyin utasítására.

Sigmar Gabriel, a német szociáldemokrata párt elnöke lesz a párt jelöltje a kancellári posztra az őszi általános választásokon – jelentette a Bild. A német napilap a párt magas rangú illetékeseire hivatkozva azt írja, Gabriel jelöltségének nincs reális alternatívája. Korában még az a hír járta, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke lesz Merkel kihívója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »