Megvan, kik titkolják, hogy mennyiért használják Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

Megvan, kik titkolják, hogy mennyiért használják Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

A nyári vizes világbajnokság lebonyolításáért felelős állami cégnél, a Bp2017 Kft.-nél kellene lennie annak a szerződésnek, aminek alapján Hosszú Katinka és vállalkozása, az Iron Corporation használja az elképesztő költségtúllépéssel felhúzott Duna Arénát – írja a 24.hu.

A portál azért fordult a létesítmény vagyonkezelőjéhez, mert több mint fél év alatt sem sikerült kideríteniük, ki és milyen feltételekkel szerződött Hosszúékkal az aréna használatára, illetve milyen eljárásban választották ki a klubot az üzemeltetők.

Hírdetés

A Bp2017 Kft. korábban úgy nyilatkozott, egyetlen szerződést kötött Hosszúékkal: a klasszis úszó és Shane Tusup által képviselt Iron Corporation Kft.-vel állapodott meg arról, hogy 25 millió forintot fizet a budapesti vb népszerűsítéséért. A Nemzeti Sportközpontok állásfoglalása viszont mindent átírt: kiderült, ki az uszoda üzemeltetője, noha eddig még ez sem volt világos az illetékesek válaszának hiányában. Ha viszont a Bp2017. Kft az üzemeltető, csak ez a cég szerződhetett Hosszúékkal. Ha pedig még sincs ilyen megállapodás, akkor egy magánvállalkozás szerződés nélkül használ profitszerzésre egy közpénzen fenntartott és működtetett sportlétesítményt.

http://mno.hu/

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) végül a 24.hu beadványa nyomán jelentést tett közzé, miután a Bp2017 Kft. többszöri felszólításra sem teljesítette adatigénylésüket a Hosszúval, illetve az Iron Aquatics-szal kötött szerződésekről. A hatóság megállapította, hogy a cég nem tartotta be az infotörvény előírásait, megsértette a bejelentő közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogát. A NAIH rámutatott: a közpénzekkel gazdálkodó szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni gazdálkodásával, a közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok pedig közérdekű adatok.

Az adatigénylést hét hónapja, március 23. óta nem teljesítő Bp2017 Kft. semmilyen formában nem is lépett kapcsolatba a hatósággal annak ellenére, hogy az többször is tájékoztatta az eljárás fejleményeiről, és kérte az adatszolgáltatás teljesítését. Mindezek után készült el a hatóság – a honlapján elérhető – jelentése, ami már bíróság előtt sem támadható meg, az adatokat ki kell adni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »