Megválasztották a Jobbik új elnökét – egy radikálisan őszintén politizáló Momentum-barát lehet a Retkes Attilájuk

Megválasztották a Jobbik új elnökét – egy radikálisan őszintén politizáló Momentum-barát lehet a Retkes Attilájuk

A Jobbik-Konzervatívok XXXIII. tisztújító kongresszusán Adorján Bélát választották a párt elnökévé a küldöttek 90,79 százalékkal – írja a törpepárt az MTI OS-hez eljuttatott közleményében.

Adorján Béla 15 éve tagja a Jobbik közösségének. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője, népi iparművészként, alkotó emberként dolgozik. A párt megerősödését a radikálisan őszinte politizálásban látja. Elsődleges célja, hogy visszahozza a Jobbik egykori közösség- és emberközpontúságát, hogy újra otthonuknak érezhessék a választók a pártot.

Hírdetés

A párt tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódik.

Valójában gyakorlatilag ismeretlen és ballibkompatibilis

Adorján Béla valójában ugyanolyan balliberális politikát képvisel, amilyet az elmúlt években láthattunk a Jobbikban. „Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja” – írja róla megtévesztően a Jobbik, mely ezt a mandátumot a Momentummal közös listán szerezte 5 éve, a mostani önkormányzati választáson pedig már kiesett Adorján, a ballibekkel közös Összefogás Megyénkért nevű álcaszervezet listáján ugyanis csak a harmadik volt, és pusztán két mandátumot szereztek, köztük Veres János, aki Gyurcsány pénzügyminisztereként felelős pl. a devizahitelezésért. Adorján a tízezer lakosnál kisebb Vásárosnamény képviselője lett épphogy (a legkisebb szavazatszámmal), de ott sem a Jobbik, hanem a balosokkal közös „civil” szervezet jelöltjeként. Komolyabb elnökjelölt hiányában az eddig ismeretlen, ezer Facebook-követővel sem rendelkező Adorján Béla lehet így a Jobbik Retkes Attilája (ő az SZDSZ utolsó elnöke volt), aki most az állami támogatásból hátralévő két évben aláíróként oszthatja szét az EP-választáson már 1% alá esett Jobbik pénzét maguk közt.

Korábban írtuk: Kifarolt Gyöngyösi mögül a frakció, így inkább el sem indul a tisztújításon


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »