Megtartották az első Csallóközi Élménybörzét és felavatták a Vásárteret Dunaszerdahelyen – KÉPEKKEL

Megtartották az első Csallóközi Élménybörzét és felavatták a Vásárteret Dunaszerdahelyen – KÉPEKKEL

A dunaszerdahelyi Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség és Dunaszerdahely Város Önkormányzata szervezésében valósult meg az I. Csallóközi Élménybörze, amelynek keretében hivatalosan átadták a felújított Vásárteret is. 

Hájos Zoltán polgármester nyitóbeszédében elmondta, nagy szükség volt az új vásártér kialakítására, hiszen a városvezetés mindig igyekezett szebbé, gazdagabbá és jobban szervezetté tenni a Csallóközi Vásárt.

Viszont hiányzott egy hely, ahol kulturált körülmények között tudnak a dunaszerdahelyiek és a környező településekről érkező érdeklődők szórakozni, koncerteket hallgatni, illetve találkozni az ismerősökkel.

„Azt gondolom, hogy ez a gondolat végre kézzelfoghatóvá vált, hiszen most itt vagyunk ezen a megújult téren” – jelentette ki Hájos.

A vásártér eredeti költségvetése 1 504 359 euró volt, amely a közbeszerzést elnyerő AVA-Stavnak köszönhetően 1 070 359 euróra módosult. Hájos hozzátette, hogy a többletmunkák miatt végül az összeg 1 273 000 euróra rúgott. A vásártér felújítása érdekében szükség volt huszonhét fa kivágására, de helyettük negyven darabot ültettek. Emellett kikerült a térre körülbelül ezer darab kisebb cserje és bokor, ugyanakkor nyolcszáz négyzetméter gyepszőnyeg és ezer négyzetméter bevetett füves terület. 

Hírdetés

Az ünnepélyhez hozzátartozott a zöld szalag átvágása, amelynél a polgármester, az alpolgármesterek és Dunaszerdahely legkisebbjei is asszisztáltak. A megnyitót követően a helyi óvodások és a pedagógusok szórakoztatták a közönséget, majd a Csallóközi Táncegyüttes, a Kuttyomfitty Társulat, a Glamour zenekar, Fitos Péter és a NowEmber előadásait is figyelemmel követhette a nagyérdemű. 

A börzén Somogyi Gábor, a Csallóköz Területi és Idegenforgalmi Szövetség elnöke is köszöntötte a tömeget, aki elmondta:

Több mint másfél millió látogatója van a Csallóközben található turisztikai rendezvényeknek, amellyel a legnagyobbak mögött vagyunk egy lépéssel az országban.

Ez az, amire szeretnénk építeni, s ebben az évben új lendülettel indulunk neki a szezonnak” – fejtette ki Somogyi. 

A rendezvényen, meghívott partnerként, jelen volt a Győri Xatus János Állatkert is, a sátrukban hasznos információkat tudott meg az érdeklődő Füsi Kiss Alíztól az állatkert attrakciótról. A börzén továbbá szerepelt a Csallóközi Könyvtár, a Csallóközi Múzeum, a Malkia Park, a diósförgepatonyi Slovakia Ring, a Thermalpark és az idegenforgalmi szövetség is. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »