Megtartotta első ülését a tálibok kormánya

Megtartotta első ülését az Afganisztánban hatalomra került tálibok kormánya, a hétfői tanácskozáson új útlevelekről és személyi igazolványokról született döntés – közölte Zabihullah Mudzsáhid, a radikális iszlamisták szóvivője.

Az állami Bahtar hírügynökség szerint az újonnan kibocsájtásra kerülő iratokon Afganisztáni Iszlám Emirátus, vagyis a tálibok által használt elnevezés lesz feltüntetve az ország neveként, s nem a korábbi, a Nyugat által támogatott vezetés által használt Afganisztáni Iszlám Köztársaság.

Hírdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új útleveleket el fogja-e ismerni a nemzetközi közösség, amely eddig a tálibok vezetését sem ismerte el.

A Hasszán Ahund molla ügyvivő miniszterelnök vezette kabinet egyben megbízta a kabuli önkormányzatot, hogy dolgozzon ki olyan mechanizmusokat, amelyekkel elejét lehet venni az illegális földfoglalásoknak. A biztonsági kérdésekért felelős tárcák vezetői pedig megbízást kaptak egy bizottság alakítására, amelynek feladata lesz majd a főváros és a tartományok biztonsági helyzetének javítása.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »