Megszűnt az ellenőrzés a cseh-szlovák határon

Megszűnt az ellenőrzés a cseh-szlovák határon

Szombatról vasárnapra virradóra befejeződtek az illegális migráció magas száma miatt ideiglenesen bevezetett szúrópróbaszerű ellenőrzések Csehország és Szlovákia határszakaszán. Azok felfüggesztését Vít Rakušan cseh belügyminiszter jelentette be szerdán.

Csehország 2022. szeptember 29-én vezette be a rendkívüli intézkedést. A cseh kormány  továbbra is fokozott megfigyelést végez  a határterületen.

– mondta Rakušan. Hangsúlyozta, hogy az ellenőrzések nem közvetlenül a határátkelőhelyeken, hanem véletlenszerűen, a terepen történnek majd.

Hírdetés

A cseh kormányt tavaly év végén kezdte meg a rezsim fokozatos enyhítését a határokon, december 21-én szúrópróbaszerűre változtatta azokat változtatta az ellenőrzéseket. A belügyminiszter akkori nyilatkozatai szerint a kormány úgy értékelte, hogy javul a helyzet, ezért enyhítettek az intézkedéseken.

Csehország először szeptemberben vezetett be tíz napos ellenőrzést  Szlovákiával határos területein. Azóta ötször hosszabbította meg ennek az intézkedésnek az érvényességét, legutóbb január 25-én.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »