Megszólal az igazságtalanul befeketített édesapa

Megszólal az igazságtalanul befeketített édesapa

Stubendek Ákost néhány nappal ezelőtt a Pestisrácok újságírónője feketítette be a nyilvánosság előtt, azt állítva többek  között, hogy a férfi külföldre vitte a gyermekét az anya tudta nélkül, és az anya nem tudta, hol a gyermek, a rendőrség nem tett semmit, pedig az apa elsőfokon elítélt alak, akit erőszakos, az anya elleni tettekért ítéltek el. Nos, Stubendek a kameránk elé állt, hogy tisztázza magát.

Mi az igazság? A kislány, Manga a nyári szünet ráeső részét töltötte az édesapjával, amit a bíróság megítélt. A vita a két szülő között azon van, hogy július 24 – től volt -e még nyári szünet az óvodában vagy nem. Az anya még intézményvezetői, sőt II. kerületi polgármesteri igazolásokat is beszerzett, hogy már nem volt, oktatás és nevelés folyik az óvodában. Ehhez képest az édesapa alaposan utánajárva kiderítette, hogy semmilyen oktató-nevelő tevékenység nem folyik az intézményben, a korosztályok összevonva, egy teremben vannak jelen, játszanak, alszanak, étkeznek és szabad tevékenységekben vesznek részt. Ügyelet van, nem nevelés.

A videóban több ferdítést is kitisztáz Stubendek, itt csak a legfontosabbakat: soha nem volt elítélve erőszakos cselekményért. Feljelentve igen, az eljárás zajlik, verbális erőszak miatt. Eljárás viszont bárki ellen folyhat, akit feljelentenek, ez önmagában semmire sem bizonyíték. Volt viszont az anya félelmei miatt 60 napos távoltartásra ítélve, amit szerencsére egy másik illetékes hatóság 20 nap után megszüntetett, ám ez idő alatt ő egyáltalán nem láthatta a lányát és a nagymama is csak egyszer. Sokáig Manga azt sem tudhatta, apa miért és hova tűnt el olyan hirtelen. Többek szerint ez is az oka annak a mérhetetlen ragaszkodásnak, amivel a kislány van az édesapja iránt: nem tudhatja mikor veszíti el őt egyik pillanatról a másikra újra.

Hírdetés

Stubendek nyíltan kimondja: amit a volt párja művel a hatóságokkal karöltve, az gyermekbántalmazás. Amikor a kapcsolattartás végén a kerítésbe kapaszkodva, sírva könyörög a lány, hogy még had lehessen apával, azt az anya szerint az apa csak ügyesen betanította Mangának.

Eközben három szakértői vélemény is egybehangzóan igazolja, hogy az apa-lánya kapcsolat nagyon-nagyon jó.

Stubendek tudja, nem csak magáért áll ki. Ott vannak Manga rokonai, akik abban a szűk időkeretben kénytelenek kapcsolatot tartani a kislánnyal, ami az apának megadatott (3 órák alatt-holott kezdetben közjegyző által hitelesített dokumentumban állapodtak meg, hogy hétközban minennap mehet a kislányához, illetve egyik hétvége az övé, a másik az anyáé), illetve sok ezer apa és anyatársáért is áll ki a nyilvánosság elé, akik hasonló cipőben járnak.

A videó 32 perces, de érdemes végignézni, mert sok igazságtalanságra, kicsinyességre fényt derít az anya részéről, olyanokra, amiket főleg anyák szoktak a válás után bevetni az apákkal szemben. A hatóságok visszáságaira is felhívja a figyelmet néhány olyanra is, amiket ez az összefoglaló rövidsége miatt nem említett meg, illetve a Pestisrácok újságírónőjének állításainak valóságtartalmáról is lerántja a leplet.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »