Mégsem büntethetik a külföldi rendszámú autókat és rekordszintre drágulhat a tojás ára Ukrajnában: január 11-i hírösszefoglaló

Mégsem büntethetik a külföldi rendszámú autókat és rekordszintre drágulhat a tojás ára Ukrajnában: január 11-i hírösszefoglaló

Ukrajnában a rendőrség nem büntetheti a külföldi rendszámú autók tulajdonosait; Ukrajnában rekordszintre drágulhat a tojás ára; Ukrajnában a magas tarifák ellen tiltakoznak (Video); Részegen vezetett az egyik határátkelő helyettes vezetője Kárpátalján; Molotov-koktélt dobtak egy ház udvarába Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 11-én.

Ukrajnában a közigazgatási szabálysértésekről szóló törvénykönyv egyik cikkelye sem jogosítja fel a közlekedési rendőröket arra, hogy szankciókat alkalmazzanak mások által behozott külföldi rendszámú autók vezetőire. Egy külföldi rendszámú autó tulajdonosa a bíróságon fellebbezett a közlekedési rendőrség döntése ellen. Ez a szabálysértés szerinte nem sérti a közúti biztonságot. A bíróság a felperes álláspontját helybenhagyta.

Ukrajnában 2021. januárjában 10 tojás ára 32-34 hrivnyáról 40 hrivnyára emelkedhet. Mivel a baromfitakarmány-gyártók megemelték áraikat, ezért ennek következtében drágul a tojás ára is. Eddig már drágult a búza, a kukorica és a szója.

Ukrajnában tiltakozók vonultak ki az utakra, s azt követelik, hogy töröljék a közüzemi díjak emelését. A tiltakozók gyűléseket és útlezárásokat tartanak. Poltavában a lakosok a megyei államigazgatás épülete előtt tiltakoznak a közüzemi díjak emelkedése ellen. A Vinnyica megyében lezárták a nemzetközi autóutat a közüzemi díjak emelkedése miatt.

Hírdetés

Ungváron a járőrök közlekedési szabálysértésre figyeltek fel. Egy Tesla típusú autó sofőrje a folytonos vonalon haladt át.

A rendőrök megállították az autót.  Kiderült, hogy a vezető Kárpátalján az egyik határátkelő helyettes vezetője.

A járőrök megállapították, hogy az illető ittas állapotban van, ám a sofőr 2 tanú jelenlétében sem volt hajlandó elvégezni a tesztet. Ittas vezetésért jegyzőkönyvet állítottak ki ellene.

Molotov-koktélt dobtak egy ház ablakába Kárpátalján. A helyszíni szemle során megállapították,  hogy a robbanóanyag a ház ablakában tett károkat. A tüzet a házban élőknek sikerült időben eloltaniuk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »