Mégse jöhet olyan jól Orbánnak a Trump-győzelem

Mégsem olyan félelmetes Orbán Viktor mint amilyennek mutatja magát – egy amerikai vélemény szerint. Olvassa el a Hír TV külföldi lapszemléjét!

Iráni-magyar atomenergiai együttműködést akar az iráni elnök. Hasszan Rouhani erről szombaton beszélt, miután fogadta Kövér László házelnököt. Az iráni hírügynökség szerint atomenergián kívül nanotechnológiai és biológiai eljárásokkal foglalkozó iráni cégek várnak magyar beruházókat. Az Irán elleni nukleáris szankciókat idén januárban oldották fel, azóta a perzsa ország több uniós.

Hírdetés

Orbán Viktor már a liberalizmus végét ünnepli Donald Trump megválasztása miatt, pedig az új amerikai elnök nem biztos, hogy jól jön majd az illiberális magyar kormánynak. Így összegez az Independent. Legfeljebb a bevándorlás-ellenesség köti őket össze, viszont Donald Trump azzal is tisztában van, hogy az amerikai gazdaságnak szüksége van az olcsó munkaerőre, tehát a gyakorlatban nem biztos, hogy Trump olyan bezárkózó elnök lesz, mint amilyet Orbán szeretne.

Kiderült, hogy Orbán Viktor mégse olyan félelmetes, mint amilyennek mutatja magát. Erről szól a Voice of America összefoglalója, miután kiderült, hogy a Fidesz nem tudta módosítani az alaptörvényt. Ezt megelőzően a kormány népszavazása is érvénytelen lett. Ez pedig arra utal, az amerikai elemzés szerint, hogy a kormány nem tudta elterjeszteni az idegenellenességet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »