Megrohamozták a biztonsági erők a bamakói szállodát

Megrohamozták a biztonsági erők a bamakói szállodát

 

A mali biztonsági erők megkezdték annak a bamakói luxusszállodának a megrohamozását, amelyben pénteken dzsihadista fegyveresek 170 túszt ejtettek – közölte biztonsági forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség.

Egy katonai parancsnok arról számolt be, hogy a szállodából nagyjából 20 embert szabadítottak ki. Jelentések szerint a helyszínen vannak a mali különleges erők is.

A mali belbiztonsági hatóságok szerint a támadásban legalább három túsz életét vesztette, de más források ennél több halottról számoltak be.

Hírdetés

Beszámolók szerint a fegyveresek péntek reggel egy diplomáciai jelzésű járművel érkeztek az egyébként szigorúan őrzött hotelhez, majd megrohanták a szállodát.

Az épületből lövöldözés hallatszott, és egy szemtanú szerint kézigránátokat is bevetettek a támadók, akik az AFP francia hírügynökség egy biztonsági forrása szerint dzsihadisták.

A 190 szobás luxusszállodát gyakran veszik igénybe külföldi diplomaták, és például a francia Air France légitársaság személyzetet is itt szokott megszállni. A Hszinhua kínai hivatalos hírügynökség szerint számos kínai állampolgár van a túszok között.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtévé korábban arról számolt be, hogy a túszok között van Aliko Dangote nigériai milliárdos, Afrika leggazdagabb embere is, de ezt később maga Dangote cáfolta a Twitteren, s közölte, hogy már elutazott Maliból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »