Megőrült az időjárás a Csallóközben is, havazás, hóvihar, erős szél, hideg,

Megőrült az időjárás a Csallóközben is, havazás, hóvihar, erős szél, hideg,

Elszabadultak az elemek kedden, országos szinten tombol az ítéletidő. Pozsonyban hóvihar alakult ki 11 óra körül, a Csallóközben is számos helyen havazott, több felé poliészterszerű gyöngyökben hullott a dara, és/vagy nagy pelyhekben hullott és hullik (vagy inkább szakad) a hó, miközben viharos erejű széllökések kísérik havazást.

Nyugat- és Közép-Szlovákiában főleg a hó okoz problémát, keleten az iszonyú erejű szél fákat döntött ki, tetőket tépett fel.

Pozsonyban villámlásokkal kísért hóvihar alakult ki. A Dunamenti-alföld számos pontján változékony intenzitással esik a hó.

Hírdetés

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint egy Alpok feletti antaciklon és egy Ukrajna feletti ciklon közé kerültünk, és a két légtömeg között északról hideg arktikus levegő áramlik be, ez okozza az enyhén szólva is szokatlan időjárást.

Az ország csaknem egész területén első vagy másodfokú riasztás van érvényben szél és fagy miatt. A veteményre, növényekre káros fagy miatt délen is elsőfokú riasztás lesz érvényben késő este 22 órától reggel 7 óráig. Várhatóan -3 illetve -5 fok lesz az éjjel.

Az alábbi fotók a Komáromi járásbeli Csicsón készültek nem sokkal 11 óra után.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »