Meglepte az amerikaiakat Trump jó szereplése

Meglepte az amerikaiakat Trump jó szereplése

Az amerikai Portlandben élő olvasónk szerint a helyi magyarok is kötelességüknek érzik a választáson való részvételt.

„Az eddigi választást övező izgalmat mostanra érzékelhető feszültség váltotta fel” – kezdte beszámolóját a demokratákhoz húzó Oregon állambeli Portlandben dolgozó Ivanics Anikó. Szerinte annak ellenére, hogy Trump a papírformának megfelelő államokban aratott győzelmet, az embereket meglepte, hogy Clintonnak nincs egyértelmű fölénye.

„Mostanra mindenki hazaért a munkából és a választást figyeli otthon vagy a bárokban. Az előbb kérdeztem egy nőtől, hogy hogy áll a választás és azt válaszolta, hogy stresszes miatta. Senki sem számított arra, hogy Trump meg tudja közelíteni Clintont, a szakértők is ezt erősítik meg”

Hírdetés

– mesélte az MNO-nak Anikó. Állítása szerint azt érezni, nem számoltak azzal a helyiek, hogy jó esélyei lennének Trumpnak, attól félnek, lebecsülték támogatói számát és Trump erejét. Mindamellett rengeteg kisteherautót látni Trump-zászlóval keringeni a városban.

„A választást azonban politikai hovatartozástól függetlenül mindenki állampolgári kötelességének tekinti, fontosnak tartják, hogy részt vegyenek rajta. Ez az itt élő magyarokra is igaz”

– jelentette ki Anikó, akinek egyik ismerőse egyenesen azt találta mondani, ha Trump nyer, elköltözik. A magyar lány állítása szerint egyébként nem nagyon illik politikai kérdésekre rákérdezni a helyieknél, ám a mostani feszült helyzet miatt mindenki könnyebben megnyílik.

Kíváncsi az elnökválasztás eseményeire? Percről percre követjük itt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »