Megjelent az Új Ember 2022-es Kalendáriuma

Megjelent az Új Ember 2022-es Kalendáriuma

Az Új Ember 2022-es Kalendáriumában ismét sok érdekes írással találkozhatnak olvasóink. A hagyományokhoz híven a friss cikkek mellett az Új Ember archívumából válogatott versek és novellák is helyet kaptak a kiadványban.

Egy kis ízelítő a 2022-es Új Ember Kalendárium tartalmából:

Olvasóink találkozhatnak Székely János szombathelyi megyéspüspökkel és Kuminetz Gézával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorával.

Őrsy László jezsuita szerzetes a II. vatikáni zsinatra emlékezik az esemény megnyitásának hatvanadik évfordulóján.

A Kalendárium több írása is felidézi Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök alakját, többek között Szabó Ferenc jezsuita szerzetes elemző cikke is.

Hírdetés

Megemlékezünk Boldog IV. Károly magyar királyról, E. T. A. Hoffmann íróról, Szőts István filmrendezőről, de szó esik Howard Carter régész egyiptomi felfedezéseiről is.

Ellátogattunk Szent Ferenc Kisnővéreihez Arlóra, de foglalkozunk a XXI. századi ember temetkezésével és gyászával, valamint a termékenységtudatosság Magyarországon ismert módszereivel is.

Művészeti és kulturális cikkeink között a székesfehérvári látnivalókról, a szakrális építészet titkairól, az álarcokról, valamint a Fekete tükör című sorozatról olvashatnak.

Ezen kívül a Családok X. Világtalálkozójának beharangozójával is találkozhatnak kedves olvasóink.

A Kalendáriumot Pilinszky János, Nagy Gáspár, Reményik Sándor és Sík Sándor versei és novellái teszik még gazdagabbá.

Magyar Kurír
(bb)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »