Meghalt az aranyember, elhunyt Klapka György

Néhány nappal 88. születésnapja után elhunyt Klapka György legendás üzletember és koreográfus. Szerdán reggel még a Mokkában szerepelt, majd posztolt is közösségi oldalán, ám délután összeesett és elhunyt – írja a Blikk. A lap információját közeli hozzátartozók is megerősítették.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

A Blikk úgy tudja, hogy ugyanabban a villában lelte halálát, ahol korábban volt felesége, Mary Zsuzsi is elhunyt. Az énekesnő szintén az ünnepek alatt veszítette életét.

Hírdetés

Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre, Horváth Teri, Szemes Mari, Gyurkovics Zsuzsa és Gera Zoltán voltak az osztálytársai. Ezután balettozni tanult. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd megfordult szerte a világon. Két évet töltött Berlinben, 42 éves koráig dolgozott ezen a pályán. Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni. Országos hírnévre tett szert a Vámház körút 9. szám alatti zálogházával és annak hirdetésével.

Az utóbbi években diótermesztésbe fogott, ami szenvedélyévé vált.

Korábbi felesége (merthogy ötször nősült), Mary Zsuzsi énekes 2011-ben hunyt el. Klapkát budai villájában érte a halál, ugyanabban az épületben, ahol az egykori Táncdalfesztivál-győztes művésznőt is.

Klapka György szolgált a II. világháborúban: az oroszok Zsámbéknál bekerítették őket, de megszökött. Ezután a budai Várba került, ahonnan sikerült eljutnia egészen Passauig, de végül onnan is sikerült meglépnie.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »