Megfogadták a Mi Hazánk javaslatát: figyelmeztetést kell elhelyezni a buzipropaganda-könyveken

Megfogadták a Mi Hazánk javaslatát: figyelmeztetést kell elhelyezni a buzipropaganda-könyveken

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Labrisz Egyesület a Meseország mindenkié című könyv értékesítésekor – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden az MTI-vel.

A hatóság fogyasztóvédelmi eljárásban állapította meg, hogy a kiadó tiszteségtelen gyakorlatot végez – áll a közleményben. A közérdekű bejelentésre indult vizsgálatban – folytatták – a kormányhivatal azt állapította meg, hogy a könyvet mesekönyvként értékesítik, a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is erre utal, az viszont nincs feltüntetve, hogy a mesék "a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg". A hatóság szerint

a fogyasztók így tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek.

Minthogy a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik, ezzel pedig az egyesület tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg – írták.

Hírdetés

A hatóság ezért

kötelezte az egyesületet, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban. Ezt a Meseország mindenkié című könyv esetében is alkalmazni kell.

És mit nyilatkozott Dúró Dóra tavaly októberben a Vasárnap.hu-nak az efféle buzipropaganda kapcsán?

– Hogyan lehetne meggátolni, hogy ezek a propagandaanyagok ne jussanak el a gyerekeinkhez? Esetleg gondoltak egy újabb törvényjavaslat kidolgozására?

– Több szálon is szeretnénk megfogni a problémát. Először is az oktatási intézményekben csak kifejezett engedéllyel tarthasson valaki szexuális felvilágosítással kapcsolatos órát. Emellett kezdeményezzük, hogy azokat a filmeket vagy egyéb tartalmakat, amelyekben ilyen deviáns cselekmény szerepel, a korhatár-besoroláshoz hasonlóan lássák el egy logóval. Hadd tudja a néző, hogy az adott médiatartalomban mivel találkozhat!

A könyvek esetében is azt kezdeményezzük: legyen feltüntetve jól látható helyen, hogy homoszexuális tartalom szerepel benne.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »