Megerősítette Budapest besorolását a Moody's, stabilra módosította a kilátást

Megerősítette Budapest rövid- és hosszú távú forint- és devizaadósság-kötelezettségeinek „Baa3” szintű, befektetési ajánlású osztályzatát kedden a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette azt is, hogy a magyar főváros besorolásának kilátását a felminősítés lehetőségére utaló eddigi pozitívról stabilra módosította.

Hírdetés

A Moody’s a múlt héten az addigi „Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította Magyarország államadós-osztályzatát, és a tavaly szeptember óta érvényben tartott pozitívról szintén stabilra módosította a magyar szuverén besorolás kilátását.
   
A magyar államadósság-kötelezettségek egészére a Moody’s így egy fokozattal jobb osztályzatot tart érvényben, mint Budapestre.
   
A budapesti besorolás megerősítése és az osztályzati kilátás stabilizálása az indoklás szerint a Moody’s azon várakozását tükrözi, hogy Budapest a koronavírus-járvány által teremtett nehéz gazdálkodási körülmények ellenére jelentős költségvetési intézkedéseket tesz a következő években.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »