Megérkeztek a magyar kormány által ajándékozott sportszercsomagok a Mátyusföldre

Megérkeztek a magyar kormány által ajándékozott sportszercsomagok a Mátyusföldre

A mátyusföldi magyar iskolák is megkapták a Nemzetpolitikai Államtitkárság által ajándékozott értékes sportszercsomagokat. Nagy az öröm a kisiskoláknál.

A magyar kormány értékes sportszercsomagokat ajándékoz felvidéki oktatási intézményeknek. A hivatalos, ünnepélyes átadóra még az októberben került sor Komáromban. A novemberi hónap folyamán a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Területi Választmányai biztosították a sportszercsomagok eljuttatását a felvidéki iskolákba. A Mátyusföldön, a Galántai és a Vágsellyei járásban november 25-én került sor az ajándékcsomagok átadására Narancsik Szilvia, a területi választmány alelnöke és Radványi Adél alelnök által.

A Mátyusföldön három középiskola, tizenhét teljes szervezettségű alapiskola és hat kisiskola képviselője vehette át a csomagot.

A sportszercsomag többek közt tartalmaz stoppert, focilabdákat, kézilabdát, kislabdákat, gumilabdát, mini kaput, koordinációs segédeszközöket, ugrókötelet és sok egyéb sporteszközt.

A járványhelyzetre való tekintettel nem tartottak átadóünnepséget, külön időpontokra hívták az intézmények képviselőit, hogy ne legyen tömörülés – mondta el portálunknak Narancsik Szilvia, aki örül annak, hogy az igazgatók szemében ott a csillogás, ahogy átveszik a csomagokat, mindenki nagyon kedvét leli az ajándékokban, hiszen nagy segítséget jelent ilyen formájú támogatás, főleg a kisiskolák esetében.

Az átadón Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke is megköszönte a felvidéki iskolák nevében a magyar kormány ajándékát.

Hírdetés

Az iskolák, főleg a kisiskolák minden támogatásnak örülnek, ez ismét egy nagyon szép gesztus a magyar kormány részéről. Azt bizonyítja, amit a zászlóra kitűztek: minden magyar felelős minden magyarért

– nyilatkozta Forró Krisztián a ma7-nek. Biztos abban, hogy ezek az eszközök a lehető legjobb helyre kerülnek, és élni fognak velük az iskolák, főleg ebben a járványidőszakban, amikor a sportnak, az erőnlétnek még inkább erőteljesebb szerepe van.

A sporteszközöknek rendkívül örülni fognak a vágkirályfai magyar alapiskola gyermekei is. A kisiskolába tíz gyermek jár, két pedagógus foglalkozik az összevont osztállyal. Tamás Szidónia, az intézmény igazgatója az egyik tanító néni. Elmondta,

nagyon jól jön ez a csomag, hiszen a kisiskola bármilyen támogatást is kap a minisztérumtól, azt mindig felemésztik a fizetések vagy egyéb kiadások.

A pozsonyvezekényi kisiskola nevében Zupko Tamás polgármester vette át a sportszercsomagot.

Elárulta, az ő iskolájuknak sincs saját tornaterme, és kimondottan örül annak, hogy most ilyen eszközökkel sikerül majd fejleszteni a diákok tornaóra-élményét és fejleszteni a sporttehetségeket.

A pozsonyvezekényi kisiskola az idei évben a magyar kormány támogatásával hétszemélyes kisbuszt is vásárolhatott. A polgármester elmondta, a kisbuszt a diákok iskolába szállításán kívül tanulmányi kirándulások, exkurziók, interaktív bemutatók céljából is kihasználják.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »