Megérkezett Lourdes-ba a 62. Nemzetközi Katonai Zarándoklat magyar küldöttsége

Megérkezett Lourdes-ba a 62. Nemzetközi Katonai Zarándoklat magyar küldöttsége

2020 tavaszán, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eredeti időpontja előtt néhány hónappal állították volna fel a missziós keresztet Lourdes-ban, a Jelenések Barlangjánál, de a világjárvány ezt nem tette lehetővé. Ahogy az akkorra tervezett nemzetközi katonai zarándoklatot sem. Az idén viszont sor kerülhet erre a jelentős eseményre, május 12. és 15. között immár hatvankettedszerre.

Kezdetben a francia–német megbékélés volt a zarándoklat célja, mintegy 45 ország katonái tanúskodtak a béke iránti elkötelezettségükről.

A lourdes-i jelenések 100. évfordulójára 1958-ban számos nemzetközi zarándoklat szerveződött a francia kisvárosba. Belga, kanadai, brit, holland, olasz, portugál, luxemburgi és amerikai tábori lelkészek határozták akkoriban el, hogy megszervezik a nemzetközi katonai zarándoklatot.

2022. május 12-én a magyar küldöttség is megérkezett Lourdes-ba, a repülőgép utasai között volt Berta Tibor dandártábornok, tábori püspök is. A hétvégén Erdő Péter bíboros is csatlakozik a zarándokokhoz, és szentmisét mutat be a X. Piusz-bazilikában a – járvány miatt 2020 helyett 2021 szeptemberében megrendezett – NEK missziós keresztje jelenlétében.

Hírdetés

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Kardinális csatornája mindennap tudósít a zarándoklatról.

Szerző: Zsuffa Tünde/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Daubner Tibor

Videó: Kardinális

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »