Megéri szőnyegpadlót választani a lakásba? (X)

Megéri szőnyegpadlót választani a lakásba? (X)

Hiába a hatalmas burkolóanyag-kínálat, ennek ellenére egyre több és jó minőségű szőnyegpadlót gyártanak, amit a lakás bármelyet pontjába beilleszthetünk. 

Már csak az a kérdés, hogy vajon megéri-e szőnyegpadlót választani egy otthonba, ahol az nagy igénybevételnek van kitéve? Cikkünkben kitérünk a legfontosabb pro és kontra érvre!

A szőnyegpadló választása lakásba

Manapság egyre többen térnek vissza a padlószőnyeg használatához, hiszen ez sokkal komfortosabbá teheti az otthonunkat. Emellett számos egyéb előnnyel és hátránnyal is rendelkezik, amiket érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztjuk a tökéletes darabot. 

A tisztítás nehézsége

Az első kontra érv talán a padlószőnyeg tisztításának nehézségei. Bár manapság már számos modern gépet találhatunk a piacon, amelyekkel jóval egyszerűbben távolíthatjuk el a foltokat. Ettől függetlenül azonban kisgyermekes és kisállatos családoknál nem árt alaposan megfontolni, hogy biztosan erre van-e szükségünk. Amennyiben mégis úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb megoldás, akkor válasszunk valamilyen semleges színű változatot, amit egyszerűbben karban tudunk tartani. 

Hírdetés

A Mozaikkerámia szőnyegpadlói között találhatunk natúr modelleket, amiket magas hő- és zajszigetelő képességgel ruháztak fel. A választékból könnyedén rendelhető többféle stílusú és árnyalatú kiegészítő, amelyek bármelyik helyiségbe jól passzolhatnak. 

A padlószőnyeg kopása

Szemben a járólappal, a szőnyeg kevésbé fog elkopni, megkarcolódni, de más felületi sérülések is kevésbé érintik. Nem kell tartanunk tehát attól, hogy leejtünk valamit és az eltörne, hiszen a szőnyeg megóvja a padlót mindettől. Jól jöhetnek az étkezőben, az előszobában, a nappaliban, de még a fürdőszobában is. 

Hova illeszthető be?

Nagy előnye továbbá, hogy színtől függően, szinte bármelyik beilleszthető a lakás bármely pontjára. A kérdés csak az, hogy az enteriőr stílusa és a színek használata mit enged meg a szobában. A nappaliba és az előtérbe inkább egy közepesen vagy egy teljesen sötét darabot érdemes letenni, ami strapabíró és könnyen tisztítható. 

Ezzel szemben a hálószobába már bátrabban dönthetünk egy markánsabb szín mellett, amivel sokkal nagyobb összhangot teremthetünk. Ide jöhet egy komfortosabb, puha és finom anyagból készült szőnyeg, ami kényelmet sugároz magából. A gyerekek hálójában azonban fontos az óvatosság, hiszen itt valószínűbb, hogy valamilyen sérüléseket és foltokat szerez majd a kiegészítő. Ha tehetjük, akkor válasszunk sötétebb modellt, amit sokkal könnyebben karban tudunk tartani. A kevésbé kényes színeken ugyanis nem látszik meg azonnal minden egyes szennyeződés.

Nézelődhetünk a vidámabb és mintásabb termékek között is, hiszen ezek szintén jobban bírják a megpróbáltatásokat. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »