Megdöbbenéshullám söpör végig az országon: cigóvicc volt egy előkészítős feladatsorban!

Megdöbbenéshullám söpör végig az országon: cigóvicc volt egy előkészítős feladatsorban!

Két régi rasszista vicc meglehetősen különös helyen bukkant fel néhány napja: a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjeként működő, a Studium Generale nevet viselő intézmény emelt szintű trigonometria-feladatsorának alján – mintegy díszítőelemként. A képeket az előkészítőn részt vevő diákok egyike készítette titokban – szörnyülködik a Népszabadság. A zsidók ugyanis még a cigányvicceket is betiltanák, hiszen olyanok, mint a "holokauszt-tagadás": az igazságról szólnak.

Miután értesültek a felháborító agresszióról, az antifasiszta lázban égő lap felhívta az intézményt, hogy megkérdezzék, vajon mi magyarázza, hogy a hivatalos fejlécükkel ellátott lapok alján ugyancsak nyomdai technikával előállított betűkből formázott cigányviccekkel próbálják szórakoztatni a hallgatókat. A Studium Generale egyik munkatársától – akit sikeresen megdöbbentettek az eset felvázolásával – azt a választ kapták, hogy az iskola teljes vezetősége síelni ment, ezért csak nagyjából egy hét múlva tudnak reagálni.

Hírdetés

A cigányimádó lap azonban nem hagyta annyiban: Face­book-üzenetben keresték meg az intézményt, ahonnan hétfőn reggel az alábbi levél érkezett:

Teljes mértékben megdöbbenve olvastuk üzenetét, miszerint egy bizonyos emelt szintű matematika-feladatsorunk rasszista vicceket tartalmazott. Értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a társadalmi felelősségvállalás jegyében küzdünk nap mint nap az esélyegyenlőségért teljes egészében ingyenes oktatásunkkal, kurzusainkkal. Természetesen azonnal belső vizsgálatot rendeltünk el, hogy mielőbb tájékozódhassunk az említett feladatsorról. A szóban forgó vizsgálat lezártáig pontos információval nem tudunk szolgálni. Figyelemfelhívását köszönjük! Üdvözlettel, a Studium Generale diákszervezet vezetősége.

És egy találós kérdés a végére: lett volna Népszabadság (egyáltalán, bármilyen)-cikk, ha magyarokról szóló viccet csempésztek volna a feladatok közé?…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »