Megbüntették a párizsi önkormányzatot, mert túl sok nőt foglalkoztattak és ezzel törvényt sértettek

Megbüntették a párizsi önkormányzatot, mert túl sok nőt foglalkoztattak és ezzel törvényt sértettek

A francia közszolgálati minisztérium büntetést szabott ki azon közintézményekre, amelyek nem tartották be azt az intézkedést, amely előírta, hogy a nőknek és a férfiak egyenlő számban kell lenniük a közintézmények vezetőségében. A párizsi önkormányzat vezetésében 11 nő és 5 férfi foglal helyet, 69 százalékos a nők aránya.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere

– jelentette ki Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere a fővárosi közgyűlésben. Abszurdnak nevezte, hogy a francia állam 90 ezer euróra büntette a fővárosi önkormányzatot, mert “túl sok a nő a vezetésben”. Azt is bejelentette, hogy a büntetést együtt fogja befizetni a női helyetteseivel és kabinetvezetőkkel. “Javasolni fogom minden női frakcióvezetőnek, a kormánytöbbségből és az ellenzékből is, hogy jöjjenek velük, ha van kedvük” – tette még hozzá.

Hírdetés

Egyébként a kvótákkal kapcsolatos büntethetőséget azóta eltörölték. Amélie de Montchalin, a közszolgálati tárca minisztere – aki maga is nő – szintén úgy nyilatkozott, hogy a visszavont intézkedés abszurd volt. “A nők ügye többet érdemel! Azt szeretném, ha a Párizs által befizetett büntetésből konkrét programokat finanszíroznánk a női vezetők népszerűsítésére a közszolgálatban” – írta a miniszternő a Twitteren.

A Párizsban történtek rávilágítanak, hogy a feministáknak valójában nincs igazságérzete, és a feminizmus nem ismer határokat. A kvótákkal összefüggésben sem zavarta soha a feminizmust, hogy érdemtelen nőket nemi alapon juttatnak pozícióba. De a kvótákra és a kapcsolódó büntetésekre is csak addig van szükségük, amíg nem sikerül kisebbségbe szorítaniuk a férfiakat és végletes hatalmat szerezniük. Ezt követően az egyenlőség színlelt ügyét felváltja “a nők ügye többet érdemel!” új jelszó, amit nyilvánvalóan úgy kell érteni, hogy a nők mindennél és mindenkinél többet érdemelnek. Párizsban immár bizonyítást nyert, hogy az egyenlőségre vonatkozó feminista mantra csak tömény hazugság, a valódi cél a férfiak háttérbe szorítása, a nők totális nemi uralma.

 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »