Megáldották a Mária Rádió új sepsiszentgyörgyi stúdióját

Megáldották a Mária Rádió új sepsiszentgyörgyi stúdióját

Ünnepi szentmisét mutatott be a Fájdalmas Szűzanya napján, csütörtök délelőtt a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban Márkus András szentszéki tanácsos, Takács Dezső plébános, Karácson Tibor, a Mária Rádió műsorigazgatója és Antal Zoltán László segédlelkész, amelyen hálát adtak azért, hogy megújult a Mária Rádió stúdiója. Ezután a Szent József-plébániára átköltöztetett új stúdiótermet a műsorigazgató szentelte meg.

A főcelebráns Márkus András prédikációjában két képet villantott fel a Boldogságos Szűzanya életéből: az egyik az angyali üdvözlet momentuma, amikor biztos nem lehetett könnyű kimondani: Uram, legyen a te igéd szerint. Sepsiszentgyörgyön is egy újabb kezdet ez a pillanat a stúdió életében, amikor önkéntelenül is megfogalmazódik a gondolat: hogyan tovább? Mint mondta, ez kihívást jelent a rádió munkatársainak, a vezetőségnek: hogyan állnak az emberek elé, mit tudnak mondani a 21. század emberének?

Hírdetés

Karácson Tibor műsor­igazgató arról beszélt, hogy misszió és küldetés Isten üzenetét közelebb hozni az emberek szívéhez, hirdetni a megtérést és az újjászületést. Ez úgy történhet meg, hogy itt is újjászületett egy stúdió. Hálát adott a jó Istennek, Ilyés Zsolt plébánosnak, hogy befogadták, a pap bácsikért, akik eljöttek együtt ünnepelni a Mária Rádióval, munkatársának, Görgényi Tündének, aki áldozatot nem ismerve mindent megtett a szép ünnepségért. Megköszönte Kis Jenőnek és Bajcsi Tibornak, akik nemcsak szívvel és lélekkel támogatták a stúdiót, hanem anyagi hozzájárulásukkal is segítettek.

Az erdélyi Mária Rádió igazgatótanácsának tagja, Bajcsi Tibor Szatmári Ferenc elnök szavait tolmácsolta, aki szintén nagyon hálás, hogy létrejött a stúdió. Hálás azokért a műsorokért is, amelyek ebben a stúdióban létre fognak jönni, hogy a Mária Rádió Isten eszköze tudjon lenni ebben a zűrzavaros világban, hogy világosan lássák egyre többen az igazságot, hogy el ne tévedjenek, hanem igazi Krisztus-követők legyenek – hangoztatta.

Az ünnepi szentmise után a stúdió felszentelése, megáldása következett.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »