Még mindig nem elég?

Még mindig nem elég?

Azt hihetnénk, hogy az emberek már észhez tértek a covidjárvány tagadását illetően. De nem. Nem tudom, minek kellene még történnie, hogy mindenki elhiggye: komoly veszélyben van az emberiség. Ennek ellenére dúlnak a tüntetések a járványintézkedések ellen, különösen a fejlettebb országokban akarnak egyesek érvényt szerezni „megnyirbált emberi jogaiknak”.

Megdöbbenve látom, hogy emberek százai, ezrei vonulnak fel, hogy követeljék régebbi életük visszaállítását: a szabad mozgást, a maszk elvetését, a tömeges rendezvények visszaállítását. Mindezt természetesen a védőoltás mellőzésével, mert szerintük az halálos veszedelmet jelent.

A híradóban a brüsszeli tüntetésen egy felettébb bosszantó transzparensre lettem figyelmes. Azt mondja a felirat: Did anyone see the pandemic? Vagyis: Látta valaki a járványt? Még mindig nem meggyőzőek a statisztikák?

Hírdetés

Az egész világon több mint 170 és fél millió a beazonosított fertőzések száma, az elhunytak száma meghaladja a 3 és fél milliót. Erre azt mondja az egyik tüntető – azt képzelve, hogy tömegek véleményét képviseli – , hogy minden csak hazugság és félrevezetés.

Kicsi országunkban a vasárnapi adatok szerint tavaly március óta 12 339 ember halt meg a járvány következtében, Magyarországon 29 728. Egy barátom, volt iskolatársam is váltig hajtogatta kezdetben, hogy semmiféle járvány nem létezik, az egészet csak a média találta ki. Később bizonyítékot akart, mondván, hol azok a fertőzöttek, látta őket valaki a saját szemével? Mígnem őt magát is elkapta a kór, súlyos állapotban kórházba került, és nem győzött eleget imádkozni, hogy újra hazatérhessen – élve, a saját lábán lépdelve.

Most már nem kételkedik. Sőt már három hónapja viseli a fertőzés súlyos következményeit. Sorra látogatja a szakorvosokat, és járja a rehabilitációs központokat. Akkor döbbent meg igazán, amikor édesanyja és a bátyja is meghalt a covid szövődményei következtében.

Szomorú és kétségbeejtő, ha ez kell valakinek ahhoz, hogy kinyíljon a szeme. Hogy tudatosítsa: magunknak kell megtenni minden megtehetőt, a saját érdekünkben. Hogy ráébredjen: e pillanatban a védőoltás az egyedüli remény a pandémia lelassítására, emellett az óvintézkedések betartása.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »