„Meg kell akadályoznunk az EP-föderalizmust”

„Meg kell akadályoznunk az EP-föderalizmust”

Visszatérni a különálló európai nemzetekhez, nem szabad elnézni mindent az USA-nak, Oroszország diadalmas visszatérése a nemzetközi politikai porondra – erről nyilatkozott az Oroszország Hangjának adott exkluzív interjújában a Francia Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen, az utóbbi idő legfontosabb eseményeit kommentálva.

Oroszország Hangja: Korábban Ön Hollande és Sarkozy kormányának álláspontját bírálta a szíriai kérdésben, felróva nekik, hogy az iszlám fundamentalistákat támogatják, hangsúlyozva, hogy ez „erkölcsi és történelmi hiba”. Miként kommentálna ezeket a szavakat most? Ön szerint Oroszország milyen szerepet játszik a térségben napjainkban?

Marine Le Pen: Azt látom, hogy igazam volt! Most mindenki számára egyértelmű, hogy a felkelők, akiket a demokrácia „védelmezőiként” mutattak be nekünk, nagyrészt az al-Kaida szervezeteihez tartoznak, a Maliban felbukkant fegyver pedig az a fegyver, amelyet Líbiába szállítottunk egykor! Nyilvánvaló, hogy pozitív elbírálást érdemel Oroszország részvétele és bölcsessége. Oroszország fényesen visszatért a politikai porondra és lehetővé tette a katonai beavatkozás mellőzését. Azt hiszem, hogy Oroszországnak köszönhetően újabb csalódást kerültünk el.

Hírdetés

OH: Európa gyakran rámutat Oroszországnak arra, hogy nem tartja tiszteletben az emberi jogokat. Azonban Franciaország ezen a téren nem sokkal jobb helyzetben van, mint Törökország…

MLP: Nem kellett megvárnom az Emberi Jogi Bizottság nyilatkozatát, hogy megértsem, hogy a francia demokrácia távolról sem tökéletes. Többek között, ami a szólásszabadságot illeti. Az is igaz, hogy Franciaországot e téren még Oroszországnál gyakrabban is elmarasztalták. Mindkét országnak harcolni kell azért, hogy legyen szólásszabadság, mert ez a demokrácia legfontosabb összetevője. Azt hiszem, hogy inkább éljenek vissza a szólásszabadsággal, mintsem a cenzúrával. Függetlenül attól, hogy ennek meg kell fizetni az árát. Ez a demokrácia ára. Szerintem ez minden ország esetében igazságos lenne.

OH: Miért gondolja, hogy az Egyesült Európa egyfajta abnormális jelenség? És hogy felbomlása nem teremtene káoszt?

MLP: Négy nagy reformról beszéltem, amelyek szükségesek az EU számára: minden egyes népnek vissza kell adni a szuverenitást a törvényhozás terén, hogy a nemzeti jognormák felsőbbséget élvezzenek az európai direktívákhoz képest; vissza kell adni a népeknek a gazdasági szabadságot a „gazdasági patriotizmus” felállításának lehetőségével, valamint gazdasági védelemmel az országhatáron; visszanyerni a területi szuverenitást, azaz az abszolút kontrollt a nemzeti határok felett; újból visszanyerni a pénzrendszer szabadságát, vagyis vissza kell térni a nemzeti monetáris rendszerhez. Tekintettel arra, hogy tökéletesen meg vagyok győződve arról, hogy az Európai Unió sohasem fogadná el ezeket az átalakításokat, arra a következtetésre jutok, hogy az egyetlen kiút az, hogy hagyjuk békében és figyeljük, amint magától összeomlik.


Forrás:hungarian.ruvr.ru
Tovább a cikkre »