Még az olasz nagykövet is futott este az Andrássy úton

Még az olasz nagykövet is futott este az Andrássy úton

Még az olasz nagykövet is futott este az Andrássy úton

Szombat este a fővárosban 3220-an álltak rajthoz a K&H mozdulj! futóesten (Forrás: BSI)

 

Dacolva a július eleji forrósággal, szombaton az ország 400 településéről 3220-an döntöttek úgy, hogy részt vesznek a fővárosi K&H mozdulj! futóesten. Az esemény rajt- és célterülete a budapesti Hősök terén volt. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a legtöbben – több mint ezren – a félmaratont teljesítették, igaz ennek a mezőnynek már nem kellett szenvednie a hőségtől, hiszen kellemes szellős környezetben futhatta végig a távot a kivilágított fővárosban. Az útvonal érintette többek között az Andrássy utat, a Vajdahunyad várát, a Széchenyi fürdőt és a Műcsarnokot.

Hírdetés

Több mint ötszázan futottak öt kilométert, míg hatszázan – 250 csapatot alkotva – választották a páros vagy trió versenyszámokat tíz kilométeren, illetve félmaratonon.

Huszonegy kilométeren a férfiaknál Gyenes Donát győzött (1 óra, 14 perc és 15 másodperc alatt teljesítette a távot), megelőzve Zvekán Zsombort (1:18:11), harmadikként pedig az ukrán Petrus Olekszandr zárt (1:22:17). A nőknél Tüttő Júlia (1:26:17), Vastag Fanni (1:36:24) és Matus Tóth Andrea (1:37:12) volt az első három sorrendje. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része volt, összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futottak.

Ott volt a mezőnyben Olaszország budapesti nagykövete is, Manuel Jacoangeli tíz kilométert teljesített. Hartyánszky István, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika profilvezető szívsebész szakorvosa hat olyan félmaraton triót szervezett, amelyben szívműtött és transzplantált gyógyult beteg futott orvosával az Egészségőr Kupa keretében.

A K&H mozdulj! futóestre való nevezéskor lehetőség volt már előzetesen jótékonykodni, a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány munkáját támogatták a futók. Az alapítvány daganatos és leukémiás gyerekeknek és családjuknak segít.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »