Matovič úgy „vette meg“ a roma szavazókat, hogy egy fillérjébe sem került

Matovič úgy „vette meg“ a roma szavazókat, hogy egy fillérjébe sem került

Immár a NAKA is foglalkozik azzal, vajon választási csalásnak minősül-e az OĽaNO roma szavazók körében aratott nagy arányú választási sikere, az, hogy az Igor Matovič által a választásokon való részvételért beígért 500 eurós jutalom reményében feltűnően nagy számban vettek részt a választáson és szavaztak a mozgalomra.

A feltűnő aktivitás természetesen a sajtó figyelmét sem kerülte el, a megkérdezett roma szavazók pedig nem is rejtették véka alá, hogy ők a maguk részéről teljesítették a feladatot, most már Matovičon a sor, hogy betartsa a szavát, és megkapják beígért fejenként 500 eurós jutalmat, aminek reményében egyes településeken a szavazásra jogosultak 90, 80, vagy 70 százaléka az OĽaNO-t tartotta a legjobb választásnak és olyan nagy arányban járultak az urnákhoz, mint soha korábban.

Hírdetés

A megtévesztéshez a szóbeli ígéreteken túl bizonyára még inkább hozzájárult az OĽaNO azon választási óriásplakátja, melyen rikító sárga színben ott díszelgett az 500 euró a választásért felirat, amiből a jelek szerint sokan arra következtettek, hogy amennyiben rá szavaznak, Matovič már küldi is a pénzt. Az ily módon „szép szőke herceg”-gé avanzsált Igornak tehát úgy sikerült megvennie szavazók tömegeit, hogy az egy fillérjébe, választási kávéjába, gulyásába vagy virslijébe sem került, vélik sokan.

A NAKA tehát vizsgálja, hogy ez választási csalásnak, szavazatvásárlásnak minősül vagy sem, az viszont biztos, hogy a roma közösségek hiába várják az 500 eurót, Matovič viszont legfeljebb mostanában nem megy a roma települések közelébe még testőrökkel sem. Szlovákiában pedig nem ez lesz az egyedüli választási ígéret, amit nem tartanak be…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »