Matovič szerint Sulík miatt a legnagyobb külföldi befektetéstől esett el az ország

Matovič szerint Sulík miatt a legnagyobb külföldi befektetéstől esett el az ország

Richard Sulík SaS-elnök, volt gazdasági miniszter miatt a mindenkori legnagyobb külföldi befektetéstől esett el az ország, amikor nem Szlovákiában telepedett le a kínai CATL akkumulátorgyár – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Igor Matovič, az OĽaNO a priatelia elnöke.

Hozzátette, hogy Sulík nem küldött a cégnek beruházási ajánlatot, ezzel szabotázst követett el és kárt okozott az országnak. A kínai elektromosautó-akkumulátorokat gyártó vállalat Magyarországon telepedett le.

Matovič azt állítja,

Sulík nem tájékoztatta a kínai beruházási szándékról Eduard Heger (Demokrati) akkori kormányfőt és a kormánykoalíciós partnereket.

A mindenkori legnagyobb befektetés Sulík döntése nyomán Magyarországra került, és Szlovákia még csak meg sem harcolhatott érte

Hírdetés

– tette hozzá. Matovič szerint Sulík mindig az ország érdekei elé helyezte a sajátjait, és mindig olyan döntést hozott, ami neki felelt meg, nem pedig Szlovákiának.

Még két példát említett, ami ezt igazolja: szerinte Sulík miatt majdnem meghiúsult a Volkswagen autógyár letelepedése is. Azt állítja,

végül titokban kellett tárgyalnia erről az akkori kormányhivatalnak, hogy Sulík ne szerezzen róla tudomást.

Emellett elmondta, amikor az amerikai U.S. Steel el akarta adni Kínának szlovákiai érdekeltségeit, Matovič pénzügyminiszterként a maradásáról tárgyalt. Állítása szerint a kormány az államra nézve kedvező áron megvásárolta volna az amerikai vállalat itteni érdekeltsége felét, Sulík azonban ezt elutasította, és még alacsonyabb ajánlatot tett.

Erre az amerikaiak megsértődtek, és minden további tárgyalást visszautasítottak

– jelentette ki Matovič.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »