Matovič nyaralni küldött, vagy talán mégse…

Matovič nyaralni küldött, vagy talán mégse…

Az ember még egy politikustól is elvárná, ha ma á-t mondott, abból holnapra ne legyen bé. Mondom elvárná, de vannak, akiknél már csak legyintünk, ha azt tapasztaljuk, hogy ismét homlokegyenest ellentmondtak önmaguknak. Igor Matovič egy hete még csomagolni és nyaralni küldte az ország népét, mostanára viszont megvilágosodott, és nem minden ok nélkül azzal riogat, hogy amennyiben az emberek szétsereglenek a nagyvilágba, arra ráfizetünk. Mit lehet erre mondani?

Az exkormányfő-pénzügyminiszter naivnak nevezte azokat, akik úgy vélik, hogy megakadályozható a veszélyes vírusmutáció behurcolása. Hogy mindenki számára világossá tegye, melyikre is gondolt konkrétan, a közösségi oldalon tett bejegyzésének a Delta-illúzió címet adta.

Akik ezt mégsem tennék meg, azoknak azt üzente, hogy visszakapják a pénzüket az utazási irodáktól, melyek úgymond nem mennek csődbe, mert „mi segítünk nekik“. Majd hirtelen megvilágosodott és ugyancsak a közösségi oldalán kifejtette, nem győz csodálkozni azokon, akik azt hiszik, hogy a határon át történő szabad mozgás, a külföldre való utazgatás dacára megakadályozható az indiai vírusmutáció Szlovákiába történő behurcolása, mely Nagy-Britanniában egy hónap alatt teljesen kiszorította az eredeti brit mutánst. Úgy vélekedett, hogy nálunk is eluralkodik a delta variáns és az alacsony beoltottság mellett elkerülhetetlen az őszi harmadik hullám.

Hírdetés

S valóban, épp a tavaly nyári nagy utazgatás volt az egyik oka annak, hogy Szlovákiát őszre elérte a második súlyos járványhullám, idén pedig ennek megakadályozására kellene szolgálnia annak az alkalmazásnak, melynek segítségével követhető lenne, hogy a kockázatos országokból érkező turisták betartják-e a karanténkötelezettséget. Ennek biztosítása a Veronika Remišová vezette minisztérium feladata lett volna, de Richard Sulík is felajánlotta, hogy biztosítják az alkalmazást.

S ha már a feledésnél tartunk, volt kormányfőnk sokszor mintha azt feltételezné, hogy az ország népe valamiféle kollektív amnéziában szenved, s nem emlékszik rá, hogy jelenlegi pénzügyminisztere mit is mondott röviddel ezelőtt, holott az amnéziára utaló jelek épp nála tapasztalhatók…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »