Másodfokon is pert nyert Schink István, mégsem helyezik vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót

Másodfokon is pert nyert Schink István, mégsem helyezik vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót

A Munkácsi Városi-Járási Bíróság másodfokon is kimondta, hogy jogtalanul menesztették Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját – számolt be a tanintézmény közösségi oldalán.

A munkácsi magyar iskola körüli botrány tovább gyűrűzik. Minden ott kezdődött, amikor a kárpátaljai magyar iskola korábbi igazgatóját, Schink Istvánt tizenhét év után, valós indok nélkül menesztették pozíciójából januárban. A volt igazgató a bírósági pert első fokon meg is nyerte, kimondták: jogtalan volt a menesztés. Ez után Schinket visszahelyezték az iskola élére, ám májusban újra leváltották.

Szeptember 20-án, szerdán a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, mégsem helyezték vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót, ugyanis az újbóli elbocsájtást egy másik munkaügyi per keretében tárgyalják.

Hírdetés

„Igazgatónk másodfokon is megnyerte az első elbocsátását érvénytelenítő pert! Ezzel sajnos még helyezték vissza, mivel a második elbocsátását ez a bírósági döntés nem érvénytelenítette, az egy másik per része lesz. De kitartunk!”

– írta az iskola a bejegyzésben.

Forrás: KISZó.net

The post Másodfokon is pert nyert Schink István, mégsem helyezik vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »