Másfél órás gyorskölcsön: egy villanyszerelő szakmunkás 15 millió forinttal „húzta le” a dörzsölt Veres Istvánt

Másfél órás gyorskölcsön: egy villanyszerelő szakmunkás 15 millió forinttal „húzta le” a dörzsölt Veres Istvánt

Másfél órás gyorskölcsön: egy villanyszerelő szakmunkás 15 millió forinttal „húzta le” a dörzsölt Veres Istvánt

Veres István neve elsősorban a többször botrányba keveredett – már hosszú évek óta nem létező – Zóna Taxi, valamint a tavaly a Főtaxi-csoport által felvásárolt Budapest Taxi, illetve az elbontott Citadella-terasz tulajdonosaként vált ismertté. A vállalkozót dörzsölt, minden hájjal megkent üzletemberként tartják számon, ám a Privatkopo.hu bűnügyi portál birtokába került törvényszéki ítélet szerint egy villanyszerelő szakmunkásnak sikerült palira vennie őt.

Forgács Attila és bűntársai évekkel ezelőtt több milliárd forint kárt okoztak azoknak az úgynevezett befektetőknek, akiktől – mesés hozam ígéretével – vettek át néhány milliótól több százmillióig terjedő összegeket azzal a mesével, hogy a pénzt „megforgatják”, és a banki kamat többszörösét fizetik a naiv ügyfeleknek.

Hírdetés

Forgács nem volt különösebben pallérozott elme, nem rendelkezett semmilyen pénzügyi képesítéssel, legmagasabb iskolai végzettsége: villanyszerelő szakmunkásképző iskola.

Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy 8 millió forinttal és 24 ezer euróval (összesen mintegy 15 millió forint) „lehúzza” a ravasz pénzemberként elhíresült Veres Istvánt.

2012. november 19-én Forgács telefonon azzal kereste meg Verest, hogy egy banki tranzakcióhoz azonnal 50 ezer euróra van szüksége. Veres ekkor még azt közölte a z álbrókerrel, hogy nem ad részére pénzt. Néhány órával később, 17 óra körüli időben Forgács ismét felhívta Verest azzal, hogy a hivatkozott összegre csak 2 óra időtartamra van szüksége egy tartozása rendezéséhez, mert rövidesen – más forrásból – egy nagyobb összeghez fog jutni.

Ezt követően Veres István 8 millió forintot és 24 ezer eurót adott át a villanyszerelő szakmunkás végzettséggel rendelkező férfinak, azzal a megkötéssel, hogy a pénzt legkésőbb másfél órán belül visszafizeti.

Amiből nem lett semmi, Forgács elérhetetlenné vált, másnap pedig bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »