Más autóit adta el – feladta magát a rendőrségen

Más autóit adta el – feladta magát a rendőrségen

Önként bement a zuglói rendőrkapitányságra a férfi, akit számos csalás miatt köröztek, mert bérelt, illetve javításra átvett autókat adott el. A gyanúsítottat a BRFK XIV. kerületi rendőrei őrizetbe vették.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 2022. december 14-én nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt adott ki elfogatóparancsot egy 32 éves fóti lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi az előző hónapokban összesen tizenhét olyan gépkocsit adott el, amelyek nem az ő tulajdonát képezték. Az autók egy részét bérelte, néhányat pedig javításra vett át, majd értékesítette azokat, összesen 34 millió forint kárt okozva. A kárösszegből 30 millió forint megtérült, miután a tizenhét autóból tizenkettőt megtaláltak.

A körözött férfi 2023. január 10-én feladta magát a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A gyanúsított beismerő vallomást tett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »