Márki-Zay Péter: minden jelöltünk összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

Márki-Zay Péter: minden jelöltünk összegyűjtötte a szükséges aláírásokat

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szombaton bejelentette: minden jelölt mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy indulhasson az országgyűlési választáson.

Márki-Zay Péter azt írta a Facebook-oldalán, hogy ezt nagyjából hat óra alatt teljesítették.

Hírdetés

„Minden körzetből azt a visszajelzést kaptam, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is. A változás erejét magam is tapasztalom! Azt, hogy a változás iránti vágy egyre csak nő a magyarokban. Az országjárásom során látom, hogy egyre többen jönnek el, és az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy a túlerő és a propagandagépezet ellenére sikerülhet véget vetni a Fidesz-kormány tizenkét éves uralmának” – írta a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Azt is írta, hogy bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. „Az emberekkel való találkozás, beszélgetés lehetősége nagy kincs egy kormányzásra készülő politikai erő számára, pláne ilyen elképesztő anyagi túlerővel szemben. Maradunk az utcákon, és továbbra is várunk mindenkit az eseményeinken és a pultjainknál” – fogalmazott az április 3-i országgyűlési választások előtti 50 napos kampány első napján.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szintén a Facebookon jelentette be, hogy minden budapesti ellenzéki jelölt pár óra alatt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »