Márkahű akkumulátortolvaj és sorozatbetörő 19 évesen ez a pixelcigány "fiatalember"

Márkahű akkumulátortolvaj és sorozatbetörő 19 évesen ez a pixelcigány "fiatalember"

Hetekkel ezelőtt egyre-másra érkeztek a feljelentések a rendőrségre, miszerint utcán álló, egyazon japán gyártmányú járművek motorteréből valaki az áramforrásokat lopkodja. A ráckevei rendőrök néhány nap alatt eljutottak egy helyi "fiatalemberhez".

A munkanélküli "Sz." Mihály mindent bevallott, megbánást tanúsított, elmondása szerint ételre kellett a pénz. A rendőrök akkor lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást, szabadlábon védekezhetett.

Hírdetés

Pár héttel később egy betöréshez riasztották a rendőröket, a helyszínen elfogták a bűnismétlő 19 éves "fiatalt", előállítását követően őrizetbe vették.

A nyomozók összefésülték a rendelkezésükre álló információkat, és kiderült, hogy a "fiatalember" további három lopással is gyanúsítható. Nem volt válogatós, más-más házaktól a házinyúltól kezdve, a láncfűrészen át a kismotorig mindent vitt.

A cigány a terhére rótt bűncselekmények elkövetését ezúttal is kivétel nélkül beismerte, a gyanúsítás ellen nem élt panasszal. Elmondta, hogy zsákmányai közül volt, amit útközben elhagyott vagy elajándékozott, volt, amit pár ezer forintért értékesített.

Az azóta letartóztatott "Sz." Mihály ellen több rendbeli lopás bűntettének, és több rendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. közölték a Police.hu-n.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »