Marco Rossi újonca: „két éve az NB III-ban küzdöttünk”

Marco Rossi újonca: „két éve az NB III-ban küzdöttünk”

Szalai Gábor megfogalmazása szerint óriási utat járt be odáig, hogy Marco Rossi behívta a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

„Két éve a csapattal az NB III-ban küzdöttünk, akkor nyilván nem gondoltam volna, hogy két év múlva válogatott kerettag lehetek” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának a Kecskemét védője, aki úgy véli: klubja jó szereplése és a sok elvégzett munka kellett ehhez. Kitért arra: bízott benne, hogy ez egyszer sikerül, hiszen gyermekként ez volt az álma, és abban is bízik, hogy pályára is tud majd lépni. A szövetségi kapitánnyal még nem egyeztetett, ám már várja, hogy sor kerüljön erre.

„Biztos vagyok benne, hogy segít, még több munkával ez még többet fog érni, önbizalom is jön mellé, és akkor ki tudja, hogy még hova vezet” – fogalmazott arra a kérdésre, hogy mennyit segíthet a kerettagság a karrierjében.

Hírdetés

A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

A tabellán második Kecskemét szereplése kapcsán úgy fogalmazott: a feljutást követően úgy vélte, hogy a bennmaradás lehet a reális cél, ám ahogy sorra jöttek a jó eredmények, csapattársaival érezték, hogy ebben lehet több is.

„Szeretnénk ezüsttel zárni a szezont” – szögezte le.

Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »