Marco Rossi: Így ki lehet kapni a németektől

Marco Rossi: Így ki lehet kapni a németektől

A németektől elszenvedett 2-0-s vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány a csapat mentalitását emelte ki, hasonlót vár játékosaitól a skótok ellen is.

Harcoltunk, küzdöttünk, beletettük a munkát a mérkőzésbe, és megvoltak a helyzeteink is, a korábban sokat emlegetett kis szerencse azonban most sajnos elpártolt tőlünk. Büszke vagyok a játékosok teljesítményére, a németektől így ki lehet kapni, hiszen a csapatuk tele van világklasszisokkal. A taktikánk működött, próbáltuk őket a szélekre szorítani, ám sokszor elkéstek a középső védőink. A németek megérdemelték a győzelmet, de úgy érzem, kaptak ehhez némi külső segítséget is, amire viszont egyáltalán nem volt szükségük. Ami az utolsó, skótok elleni meccset illeti, amíg élünk remélünk, csak így állhatunk hozzá ahhoz a találkozóhoz. Nehéz meccs lesz az is, bármennyi esélyünk is marad a továbbjutásra, szeretném, ha a hozzáállásunk azon a meccsen is tökéletes lenne. Azt kell mutatnunk, amit a szurkolóink kérnek tőlünk, vagyis mindent ki kell adnunk magunkból.

mondta a szövetségi kapitány a mérkőzés után, aki szokásától eltérően most bírálta a holland játékvezetőt.

„Én nem szeretem kommentálni a játékvezetők teljesítményét, de szerintem mindenki látta, mi történt. És ezen a szinten ez nem megengedhető. Top szinten játszunk, van VAR, és ugyanez a helyzet megvolt a német tizenhatoson belül is, az  pedig fault volt. Akkor a mi oldalunknál miért nem volt szabálytalan? Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta rásegítés erről az oldalról, de azt kell mondanom, hogy ma a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt. Egyébként különös helyzet volt, mert mi is kérdeztük magunktól: miért esett el Willi? Egyértelmű fault volt, a videón tisztán látszott, hogy meglökték hatulról. Nem mondom, hogy csak emiatt kaptunk ki, de emiatt is. A németek uralták a labdabirtoklást tekintve a játékot, de ha az ember játékvezetőként dönt valahogy, akkor legyen következetes. A német csapat tényleg nagyon jó, de mi is teremtettünk helyzeteket, amikben ha egy kicsit több szerencsénk van… Korábban is elmondtam sokszor, hogy szerencsénk volt, de most hadd mondjam ki: egy kicsit balszerencsések voltunk. Ha valaki azt gondolja, Magyarországnak kötelező nyernie a németek ellen, vagy ikszelni egy ilyen minőséget képviselő alakulattal, akkor hogy is mondjam… az illetőnek nem túl jó a belátó képessége.”

vélekedett Marco Rossi.

A mérkőzés után értékelt a magyarok kapitánya, Szoboszlai Dominik is, arról kérdezték, min múlt a vereség.

„Azon múlt, hogy a németek válogatottal játszottunk, amely olyan minőségi játékosokkal van tele, akiket szerintem nem is kell nevesítenem. Olyan csapategység jött össze náluk, ami szerintem kívülről is látszott, nemcsak belülről, úgyhogy tényleg büszke vagyok a csapatra. Mindent beleadtunk, kifutottuk a lelkünket. Amikor beértünk az öltözőbe, hallottam a többiektől, hogy van, aki már szédült, úgy elfáradt.”

Hírdetés

A csapatkapitány kiemelte: minden bizonnyal az volt a gond, hogy nem gondolkoztak reálisan, túlságosan is nagy elvárást támasztottak magukkal szemben.

„Mindig próbálok pozitív maradni, alapból az vagyok, de két lábbal kell a földön járnunk. Nem gondolom, hogy bármikor is feladnánk, kiélvezzük az utolsó összecsapást, és ha bravúrt tudunk elérni, akkor azt, ha nem, akkor ebben sajnos ennyi volt. Köszönjük a csapat nevében is a szurkolást, kelleni fog a skótok ellen is, de mi sem így gondoltuk, hogy ez így lesz. Ne gondolja senki sem, hogy nem győzni és továbbjutni jöttünk ide, de fel kell mérni az erőviszonyokat, azt, milyen csoportba kerültünk és kik, milyen játékosok ellen játszunk, és reálisnak kell maradnunk. Mert lehet ez volt a probléma alapból az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk és túl nagy elvárásokat támasztottunk magunk felé. Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, mindenkit beburkolni, hogy magyarok vagyunk, nagyon jó 14 mérkőzés van a hátunk mögött, de azért gondoljuk végig, hogy egy Svájccal vagy egy németekkel játszunk, a skótokkal pedig még nem, de fogunk, ám az is egy jó csapat.”

Gulácsi Péter a verség után kiemelte, hogy bár az eredményre nem, de a teljesítményükre büszkék lehetnek.

„Teljesen más arcunkat mutattuk, mint négy nappal ezelőtt, az elejétől kezdve agresszívabbak voltunk, kaptunk az első félidőben egy minimum kétséges gólt. Őszintén szólva nem láttam még olyat, hogy ilyen helyzetben a bíró továbbot intett volna, a védőt lökték hátulról. De ebből is felálltunk, volt egy-két helyzetünk az első félidőben, a második is még 1-0-nál. 60-70 perc után látszott, hogy a németek bedaráltak minket. Az eredményre nem, de a mai teljesítményre szerintem büszkék lehetünk. Mindent kitettünk a pályára, sajnáljuk, hogy nem lett belőle pont. Most egy kicsit matekozni kell”

Sallai Roland szerint csapatként kiadták magukból a maximumot.

„Egy nagyon erős német válogatott ellen játszottunk, tele klasszis játékosokkal. Ilyen csapatok ellen a 100% mellé nagyon sok szerencse is kell, hogy pontot, vagy akár pontokat tudjunk szerezni. Ez ma sajnos nem jött össze.”

A Freiburg támadója hozzátette, a bekapott gól után sem akartak túlzottan kinyílni, „mert akkor meg is szórhattak volna minket, amit nem szerettünk volna”.

mlsz.hu, m4sport.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »