Marco Rossi: A pofonon, amitől ég az arcunk, túl kell lépnünk. Ha tökösek vagyunk, sikerülni fog – videóval

Marco Rossi: A pofonon, amitől ég az arcunk, túl kell lépnünk. Ha tökösek vagyunk, sikerülni fog – videóval

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, muszáj lesz túllépni a németektől kapott pofonon – mint a mester fogalmazott, ha az együttes tökös lesz, akkor ez sikerülni is fog.

A magyar csapat kedden Bosznia-Hercegovina együttesét fogadja a Nemzetek Ligájában a Puskás Arénában, a 20:45-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este a Rossi-korszak legsúlyosabb vereségét szenvedte el Düsseldorfban, miután 5–0-ra kikapott a németektől a Nemzetek Ligája nyitányán.

A kedd esti, bosnyákok elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi kiemelte, minél hamarabb túl kell lépni a németek elleni pofonon.

„Úgy gondolom, ebből az a kiút, hogy nyernünk kell. Az eddigi utunkat tekintve ez egy rossz emlék. Ha összességében akarunk mérleget vonni, azért a mérleg pozitív oldalában is sok dolog van, és arra is emlékezni kell, hogy a 2021-es Eb után Angliától is kikaptunk néggyel. Abből is felálltunk, remélem, ebből is sikerülni fog. A bővebb elemzések nyilván akkor jönnek majd, mikor mi már nem ülünk a válogatott kispadján, remélem, ami az én irányításom illeti, pozitív összképet fognak majd látni. Összességében úgy hiszem, a németek elleni meccsen nem voltak taktikai félreértések, kommunikációs hibák előfordulhatnak, de alapvetően mindig is jó volt a megértésünk a csapattal. Lesznek személycserék a kezdőben, de főként a »makroelvek« értelmezésében lesz váltás, amin egyébként évek óta dolgozunk már. A holnapi meccs előtt a legfontosabb, hogy a pofonon, amitől ég az arcunk, túl kell lépnünk. Ha tökösek vagyunk, sikerülni fog és meg tudjuk tenni.”

A szakember hozzátette, a kommunikációs hibákért vállalja a felelősséget.

„A modern labdarúgás nem csak a folytonos támadásról és presszingről szól, ez olyan divat mostanság, ami mellett megvannak az okok. De ehhez tudni kell magasan támadni, és ezt védekezésben lereagálni, mert komoly kockázatokkal jár. A németek és a hollandok technikai szinten erre képesek, ellenük ez gond lehet, de alapvetően mi a németek ellen nem a 40-50-es évek fociját játszottuk, hanem egy modernebb focit valósítottunk meg. Kommunikáció terén volt félreértés, ez az én hibám, ezért vállalom a felelősséget. Azt kommunikáltuk, hogy az első tizenöt percben nem hagyjuk kibontakozni a németeket, az, hogy utána mi történt, az a kommunikáció számlájára írható. Ezért vállalom a felelősséget, az ilyesmi az edző hibája, de azért mindenért ne az edző legyen már a felelős! Abban az értelemben, hogyha a németek ellen elveszítünk minden párharcot, azért nem tudom vállalni a felelősséget. Ami az én asztalom, azért vállalom, és biztos vagyok benne, hogy a játékosok is átérzik azt, ami az ő részük.”

Hírdetés

Marco Rossi: Ha nem tudunk reagálni erre a szituációra, akkor mindenkinek el kell tűnnie a színről

Szoboszlai Dominik arról beszélt, a csapatnak újra meg kell találnia a régi önmagát.

„Volt egy megbeszélés a kapitánnyal és a játékosokkal is, külön-külön. Megbeszéltük, miken kell változtatnunk, miket kellene újra reálisan látnunk, és hogyan tudnánk visszatérni a régi önmagunkhoz. A 14 meccses veretlenségi sorozattal magasra raktuk a lécet. Kicsit reálisabbnak kéne lennünk, ami nem kifogás arra, mert persze nem lehet kikapni 5–0-ra. Ez nem a taktikáról szólt, hanem a küzdőszellem, az akarat nem volt meg, azok, amik korábban megvoltak. Meg kell találnunk a régi önmagunkat, visszatérni az útra és kikerülni a hullámvölgyből.”

Nem volt esélyünk Düsseldorfban, fölényes német siker az NL-rajton

A válogatott csapatkapitánya megjegyezte, olykor túlságosan is szélsőségesek az együttessel a szurkolók.

„Mikor 14 meccset nyertünk, mi voltunk a legjobbak, most meg mi vagyunk a legrosszabbak. Túl szélsőségesek velünk az emberek, realizálni kell a dolgot, olyan helyre kell tennünk magunkat, ahol valóban vagyunk. Kedden meg akarjuk mutatni. Engem lehet savazni, én akkor is minden egyes alkalommal ki fogok menni a pályára és megpróbálom a maximumot nyújtani. Ha a csapat ellen kezdenek fordulni, az nem használ sem másoknak, sem nekem, ilyenkor mutatkozik meg, ki az, aki valóban mellettünk áll. Korábban is voltak rossz időszakok, nekünk ilyenkor van szükségünk a támogatásra, minden egyes emberre, mert ez mentálisan nagyon nagy segítség a játékosoknak. Ha viszont kritikusak vagyunk, az sokakra rossz hatással van, mert bennünk van a megfelelési kényszer. Szeretnénk boldoggá tenni a szurkolókat, ehhez viszont ők is kellenek. Kedden a megfelelő reakciót kell mutatnunk. Voltunk már gödörben, de akkor sem ingott meg a játékosok bizalma a kapitány felé, és fordítva sem, ebből csak együtt tudunk kijönni. Együtt olyan élményeket adtunk az országnak, amiket valószínűleg senki sem várt. Ennek az alakulatnak most kis türelem kell, hogy realizálja a történteket és tanuljon belőlük.”

m4sport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »