Március 17-én helyezik örök nyugalomra Lukács László piarista szerzetest

Március 17-én helyezik örök nyugalomra Lukács László piarista szerzetest

Február 25-én reggel Lukács László piarista szerzetes visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése március 17-én, pénteken lesz Budapesten, az Örökimádás templomban.

Ti vagytok a világ világossága.
Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt,
hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”
(Mt 5,14 és 16)

A Piarista Rend Magyar Tartománya a feltámadásba vetett élő hittel tudatja, hogy Szent Bernát apátról nevezett Dr. Lukács László piarista szerzetes életének 87., szerzetességének 68. és papságának 62. évében, 2023. február 25-én, a szentségekkel megerősítve csendesen elhunyt.

A halottat – végakarata szerint – az Örökimádás templom kriptájában (Budapest IX., Üllői út 77.) helyezik örök nyugalomra a március 17-én, pénteken 12 órakor kezdődő szentmise keretében.

A temetést követően 15 órakor megemlékezést tartanak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola aulájában (Budapest V., Piarista köz 1.)

Hírdetés

A Piarista Rend Magyar Tartománya tisztelettel kér mindenkit, hogy koszorú helyett csak egy szál virágot hozzon, és a koszorúra szánt összeget a szentmise perselyében helyezze el. Az így összegyűlt adományokat szegény gyermekek megsegítésére fordítják.

Mind az Örökimádás templom, mind a Sapientia Főiskola a 3-as metróval közelíthető meg legkönnyebben. A temetésre autóval érkezők a Corvin Plaza mélygarázsában tudnak parkolni.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »