Március 16-án egész napos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Március 16-án egész napos sztrájkba kezdenek a pedagógusok

Március 16-án egész napos, akár határozatlan idejű sztrájkot tartanának a pedagógusok, közölték az érintett érdekvédelmi szervezetek. A két nagy szakszervezet egymás között megállapodott a még elégséges szolgáltatásokról, az erről szóló javaslatukról pénteken tárgyalnak a kormány képviselőivel – közölte az RTL Híradóval Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja.

Az egyeztetésre azért van szükség, hogy megállapodjanak a „még elégséges” szolgáltatásokról és ne kelljen a bírósághoz fordulni. Amennyiben azonban nem tudnak a kormánnyal megállapodni ezekről, abban az esetben a bírósághoz fordulnak, mert jogerős ítélet nélkül nem szeretnének sztrájkolni.

Hírdetés

Nagy Erzsébet elárulta, hogy teljes sztrájknapokat terveznek, ezek során pedig nem biztosítanának mindenhol gyermekfelügyeletet.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a január 31-én tartott sztrájk szervezőinek és résztvevőinek szankcionálását már több helyen megkezdték, a pedagógusokat azonban ez sem riasztja el az újabb kiállástól.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »