Maradnak a lezárások

Maradnak a lezárások

Többszöri hosszabbítás után jelenleg február elsejéig vannak hatályban a járvány miatti korlátozó intézkedések. Bár a második hullámot sikerült megtörni, a jelentősebb statisztikai adatok (új esetek, halálesetek, kórházban ápoltak száma, lélegeztetőgépen lévők) csökkenése megállt, az elmúlt napokban stagnálás figyelhető meg.

A kormány tegnapi ülésén tárgyalta a védelmi intézkedések sorsát, a meghozott döntéseket Gulyás Gergely ismertette a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„A kormány tegnap meghallgatta az operatív törzs beszámolóját, megállapítottuk, hogy sikerült kordában tartani a járványt” – kezdte a tájékoztatót a miniszter. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni a járvány terjedését. Az európai szabályok sok esetben szigorúbbak, mint a magyar. El akarjuk kerülni a harmadik hullámot, de ezért fenn kell tartani a mostani szabályokat, amelyeket március 1-ig meghosszabbítunk – szögezte le.

„Bármilyen enyhítés újabb drasztikus korlátozásokhoz vezethetne” – tette hozzá a miniszter, aki elmondta: szükség lesz a rendkívüli jogrend meghosszabbítására is, amelyre kérni fogják az Országgyűlést. A különleges jogrend hatályát újabb 90 nappal szándékozzák kitolni, a tervezetet február 7-én nyújtják be a törvényhozásnak.

Ha a járvány terjedése tovább csökken, akkor van esély enyhítésre, a másik lehetőség pedig, ha kellő számú vakcina érkezik – mondta Gulyás. A kormány a lehető legtöbb vakcinát akarja beszerezni, az Unióból érkező vakcinák száma nagyon kevés – derült ki a miniszter szavaiból.

(Mandiner)

Hírdetés

Végstádiumban a vendéglátóipar

Trükkös módszerrel "nyitna ki" újra egy debreceni vendéglátóhely

Az újranyitó vendéglátó egységektől is védi az emberek egészségét a rendőrség

A bértámogatás vicc: bejelentette februári újranyitását a nagykanizsai resti

"20-30 éves családi vállalkozások mennek tönkre" – Dúró Dóra a vendéglátóhelyek újranyitásának szükségességéről az ATV-ben

A vendéglátóhelyek és edzőtermek újranyitását követeli a Mi Hazánk

Polgári engedetlenségi mozgalmat hirdet a Mi Hazánk a lezárások ellen

"Megvédjük őket" – a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »