Már ukrán halálos áldozatokról és sebesültekről is hírt adtak az orosz invázió nyomán

Már ukrán halálos áldozatokról és sebesültekről is hírt adtak az orosz invázió nyomán

Az ukrán rendőrség alapján a BBC arról számolt be, hogy már legalább nyolcan meghaltak a robbantások után Ukrajnában csütörtök reggel, miután Vlagyimir Putyin különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el, majd Oroszország teljes körű támadást indított ellene.

Az ukrán belügyminisztérium egy tisztségviselője szerint nyolcan meghaltak és kilencen megsebesültek az Ukrajnát ért orosz csapásokban, az illetékest a Reuters hírügynökség idézte. Az ukrán média szerint több polgári sebesültről is érkezett jelentés.

Hírdetés

A Kijev környéki Brovari településen lévő katonai városban a légicsapások következtében tűz ütött ki több épületben, az előzetes információk szerint egy személy életét vesztette, hatan sérüléseket szenvedtek. Az MTI beszámolója szerint a Donyeck megyei Mariupolban egy gyermek és három felnőtt sebesült meg.

Ezenfelül a Reuters hírügynökség a rendőrségre hivatkozva eközben arról is ír, hogy már fegyvereket osztanak szét a katonai veteránoknak Ukrajnában, válaszul Oroszország fellépésére.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »