Már új edzője is ordít Hosszú Katinkával

Már új edzője is ordít Hosszú Katinkával

Petrov Árpád nem követi Shane Tusup módszereit, de legutóbb ő is felemelte a hangját a háromszoros olimpiai bajnok úszása közben.

Hosszú Katinka új mestere, akivel tavaly nyáron kezdett közös munkába, a Borsnak adott interjúban arról beszélt, hogy tanítványa nagyon jól halad a tokió csúcsforma elérése felé, de azt sem zárta ki, hogy a 2020-as nyári olimpia után is versenyez majd a legjobb magyar úszónő.

Hírdetés

„Ezt az életformát nagyon nehéz elhagyni. Amíg jönnek a sikerek, biztosan láthatjuk versenyezni” – mondta Petrov Árpád, de azt nem merte megtippelni, meddig maradhat Katinka a csúcson. A felvetésre, hogy nem hajszolja-e túl Hosszút, mert a luxemburgi versenyen annyira kikészült, hogy belehányt a medencébe is, azt felelte, nem lassítanak a tempón.

„A cél pont az, hogy feszegesse a határait. Arra már volt példa, hogy verseny előtt vagy után hányt, de közben még sosem. Ez annyira inspiráló volt a számomra, hogy először ordibáltam a viadal közben” – mondta az edző, de hozzátette, nem veszi át Shane Tusup, Hosszú korábbi edző-férje stílusát, de ezúttal annyira nagy kedvvel és jól versenyzett, hogy nem bírta magát türtőztetni.

Petrov elárulta, nem túl lelkes a sok utazás miatt, emiatt nem a nagy szerelmének, a színháznak sem élni. Korábban, amíg Svájcban dolgozott, legalább minden második vasárnapja szabad volt, most ritkaságszámba megy, ha tud egy napot pihenni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »