Már több mint ötvenezren lépték át a határt a háború kitörése óta

Már több mint ötvenezren lépték át a határt a háború kitörése óta

A szlovák belügyminisztérium tájékoztatása szerint meghaladta az 54 ezret a háború múlt heti kirobbanása óta a szlovák-ukrán határt átlépők száma. 

Az elmúlt 24 órában (a közlemény kedden reggel hat órai keltezésű) 12008 ember lépte át az Ukrajna felöli három határátkelőt. A várakozási idő tíz és harmincöt(!) óra között alakul – tájékoztatott a belügyi tárca. A háború kitörése óta a tegnapi számokat is beleértve, összesen 54 304 ember lépte át a határt.

Ugar

Az autóforgalom előtt is nyitva álló határátkelőn az elmúlt 24 órában 3376 ember lépett be Szlovákiába. A belügy tájékoztatása szerint a határ ukrán oldalán még mindig 700 autó és mintegy 50 gyalogos vár az átlépésre. Hogy az autók hány utassal várakoznak, arról nincs információ. A várakozási idő 30-35 óra.

Hírdetés

Felsőnémeti

Felsőnémeti-Ungvár határátkelőn folyamatosan engedik be az országba az autósokat és a teherforgalmat. Itt gyalogos átkelésre hivatalosan nincs lehetőség. A minisztérium adatai alapján 7049 ember lépett be Szlovákiába az elmúlt 24 órában. Az átkelőnél 1500 autó és mintegy 500 ember várakozik, a becslések szerint legalább 10-12 órát.

Nagyszelmenc

A helyi gyalogosok és kerékpárosok számára fenntartott átkelőn 1583 ember lépett be Szlovákiába az elmúlt 24 órában. Itt a minisztérium információi alapján folyamatos és gördülékeny az átkelés.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »