Már nyolc koronavírusos eset van a budapesti vn-n

Már nyolc koronavírusos eset van a budapesti vn-n

Egy éremesélyes ausztrál úszónak pozitív lett a tesztje, így vissza kellett lépnie.

Már nyolc úszónak lett pozitív a koronavírustesztje a budapesti vizes világbajnokságon – közölte a nemzetközi szövetség (FINA) az ausztrál News Corp megkeresésére. Az érintettek nevét és nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra.

Azt viszont az ausztrál csapat megerősíttete, hogy az egyikük Lani Pallister, akinek a női 800 méteres gyorsúszás döntője előtt kellett visszalépnie. A Duna Arénában már szerzett két érmet: a 4×200 méteres gyorsváltóval második lett, 1500 gyorson pedig harmadik. Most is esélyes volt a dobogóra, ám a pozitív teszt után legalább hat napra azonnali karanténba helyezték.

Hírdetés

Az ausztrál csapat egy másik tagja is pozitív tesztet produkált, izolálták a többiektől. A csapat többi tagját arra utasították, hogy viseljenek arcmaszkot, és jelentsék a tüneteiket, hogy rögtön tesztelni lehessen őket – közölte a szövetség.

Csütörtökön elmaradt a férfi vízilabdatornán az Olaszország-Kanada mérkőzés, az észak-amerikai csapat több tagja is megbetegedett. A találkozót a tervek szerint pénteken pótolják. A keretben két csere lehetséges. Nem közölték hivatalosan, hogy hány vízilabdázó lett covidos.

Több mint négyezer PCR-tesztet végeztek a vb-n – írta a Swimming World. A résztvevőket még az érkezéskor tesztelték, és a maszkviselés sem kötelező. A FINA a közeli kontaktnak minősülő személyeknek sem írja elő az izolációt, ha be vannak oltva.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »