Már nemcsak az internetes vételeknél, de eladásoknál is résen kell lenni

Már nemcsak az internetes vételeknél, de eladásoknál is résen kell lenni

Egy bicikliét áruló homonnai (Humenné) férfit vert át egy, magát potenciális vevőnek beállító személy. Elkérte a bankkártyájának adatait, aztán vásárolgatott vele – figyelmeztet a rendőrség.

Egyelőre ismeretlen tettes egy applikáción lépett kapcsolatba a bicikliét áruló férfivel. A komolynak tűnő kommunikációjuk során megegyeztek, hogy az árut az eladó egy szállító céggel elküldi a megadott címre, a vásárló pedig majd bazárszolgáltatással utalja az összeget. A csaló ezután küldött a károsítottnak egy fizetési linket, erre kattintva az megadta a bankkártyája adatait, a kártyájának számát és CVV kódját, valamint annak érvényességét.

Ezután a férfi kapott egy SMS-t a bankjától, hogy a számlájáról végbement egy 170 eurós kifizetés, ő azonban nem fizetett semmit.

Hírdetés

A rendőrség készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, elektronikus pénz vagy fizetőkártya jogtalan előállítása és használata vádjával indított eljárást.

A hatóságok figyelmeztetik az internetezőket, hogy ne csak vételkor ellenőrizzék le a forrásukat, hanem eladásnál a vásárlójuk hitelességéről is győződjenek meg, továbbá ne adják ki a bankkártya adataikat.

(br)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »