Már nem Makara fogja moderálni a köztévé politikai vitaműsorát. Jančkárová is távozik

Már nem Makara fogja moderálni a köztévé politikai vitaműsorát. Jančkárová is távozik

Már nem Marek Makara fogja a köztévé 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorát moderálni az STVR-re átkeresztelt közmédiában. Szintén befejezte pályafutását a köztévé politikai műsoraiban Marta Jančkárová, akinek távozását még nem erősítette meg. Mindkét műsorvezető élenjárt a részrehajló, jellemzően progresszíveknek kedvező műsorvezetésben, előszeretettel támogatták meg a PS és szövetségesei narratíváit. Például a tavalyi választás ők is terjesztették, hogy három magyar párt indult (csak egyetlen egy) és hogy Magyarország küldte  a migránsokat a tavalyi migránsválság során, hogy befolyásolja a szlovákiai választásokat.

jelentette be Makara kedden.

A szélsőliberális Aktuality.sk hírportál közlése szerint az STVR keddi munkaülésén Marta Jančkárová távozása is terítékre került, aki viszont egyelőre nem erősítette meg ezt az információt.

Két hónappal ezelőtt a kulturális tárcát vezető SNS képviselője, Roman Michelko már jelezte, hogy a két, objektivitást mellőző műsorvezetőnek kifelé áll a szénája:

Hírdetés

„Szeptemberben Makarával és Jančkárkával már nem fognak találkozni”

üzente a nagyérdeműnek. Robert Fico (Smer) kormányfő pedig óvatos megjegyzést téve annyit mondott, hogy egyik moderátor sem pótolhatatlan.

Makarával és Jančkárovával azonban még nem ér véget a cunami. Az másokat is elsodor, jellemzően azokat, akik a progresszívok javára folytatott politikai aktivizmusukra fizetnek rá. A Štandard szlovák konzervatív hírportál közlése szerint több alkalmazott és hírszerkesztő is távozik az STVR-től.

Ők voltak azok, akik szerint a kormány be akar avatkozni az ő „független” munkájukba. A kormány mindenesetre nem sieti el, állítólag még tárgyalnak a szakszervezettel a kérdésben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »